Zelfliefde

Zelfliefde is beste vorm van jezelf helen

Zelf-liefde is beste vorm van jezelf helen

Zelfliefde is de beste remedie. Het is de beste manier om weer te helen. Zelfliefde helpt je om vooruit te komen en uiteindelijk terug te kijken en jezelf te realiseren dat je beter af bent zonder bepaalde ervaringen of mensen in je leven. 

Zelfliefde maakt je sterker. Het zorgt ervoor dat de deur open staat als mensen weg willen, de mensen die denken dat jij achter ze aan rent als ze weggaan. Zelfliefde geeft je het zelfvertrouwen dat je nodig hebt om te weten dat je het alleen ook redt, dat je niemand nodig hebt om je compleet te maken en dat je zelf het beste weet hoeveel je waard bent.

-> Dit is wat zelfliefde echt betekent, want het gaat niet alleen over een warm bad en chocolade

Zelfliefde maakt je assertief. Je weet wat je wilt en je bent niet bang om het hardop te zeggen. Je neemt geen genoegen meer met minder en je tolereert het niet meer als iemand spelletjes speelt of je valse beloftes doet, hoeveel je ook om de ander geeft. Zelfliefde beschermt je tegen de mensen die je het gevoel geven dat je niet belangrijk bent. Zelf-liefde beschermt je tegen de mensen die niet in staat zijn om oprecht van je te houden. 

-> Zelfliefde, het enige goede voornemen waar jij je nog aan hoeft te houden

Zelfliefde zorgt ervoor dat je snel leert. Je blijft niet te lang hangen in giftige situaties. Je beëindigt dingen die niet werken of die je geen goed doen. Je loopt weg van de mensen die je niet waarderen of voldoende respect voor je hebben. Je blijft jezelf geen pijn doen door steeds dezelfde fouten te maken. Zelfliefde betekent dat je een barrière bouwt tussen jou en de mensen die je pijn doen. Het zorgt ervoor dat jij je mentale en emotionele welzijn op de eerste plek zet. 

-> Hoe kun je nou van jezelf leren houden?

Volg Herhealth.nl op Instagram

Het mooiste aan zelfliefde is dat het de mensen om je heen machteloos maakt, ze hebben niet langer de controle over jouw emoties of gedachtes. Zelfliefde betekent niet dat jij je beter voelt dan de mensen om je heen en het betekent ook niet dat je stoïcijns of koud bent. Nee het betekent dat je in jezelf gelooft, dat je weet wat je wilt, dat je weet wat voor liefde en respect je verdient en dat je niets minder dan dat accepteert. 

-> 6 effectieve oefeningen voor meer zelfliefde en zelfvertrouwen

Zelfliefde betekent dat je voor lange tijd aan jezelf hebt gewerkt en dat je geknokt hebt om te zijn waar je nu bent. Zelfliefde is het resultaat van jaren werken aan jezelf. Van jaren van twijfel, eenzaamheid en onzekerheid. Hierdoor laat je het niet meer toe dat andere mensen jouw harde werkt teniet doen. Je laat je niet meer onzeker maken door anderen.

-> Houd van jezelf zodat je niet anderen afhankelijk bent om dit te doen

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram? 

Thoughtcatalog.com