Geluk

Zelf-liefde is beste vorm van jezelf helen

Zelf-liefde is beste vorm van jezelf helen

Zelf-liefde is de beste remedie. Het is de beste manier om weer te helen. Zelf-liefde helpt je om vooruit te komen en uiteindelijk terug te kijken en jezelf te realiseren dat je beter af bent zonder bepaalde ervaringen of mensen in je leven. 

Zelf-liefde maakt je sterker. Het zorgt ervoor dat de deur open staat als mensen weg willen, de mensen die denken dat jij achter ze aan rent als ze weggaan. Zelf-liefde geeft je het zelfvertrouwen dat je nodig hebt om te weten dat je het alleen ook redt, dat je niemand nodig hebt om je compleet te maken en dat je zelf het beste weet hoeveel je waard bent.

Zelf-liefde maakt je assertief. Je weet wat je wilt en je bent niet bang om het hardop te zeggen. Je neemt geen genoegen meer met minder en je tolereert het niet meer als iemand spelletjes speelt of je valse beloftes doet, hoeveel je ook om de ander geeft. Zelf-liefde beschermt je tegen de mensen die je het gevoel geven dat je niet belangrijk bent. Zelf-liefde beschermt je tegen de mensen die niet in staat zijn om oprecht van je te houden. 

Zelf-liefde zorgt ervoor dat je snel leert. Je blijft niet te lang hangen in giftige situaties. Je beëindigt dingen die niet werken of die je geen goed doen. Je loopt weg van de mensen die je niet waarderen of voldoende respect voor je hebben. Je blijft jezelf geen pijn doen door steeds dezelfde fouten te maken. Zelf-liefde betekent dat je een barrière bouwt tussen jou en de mensen die je pijn doen. Het zorgt ervoor dat jij je mentale en emotionele welzijn op de eerste plek zet. 

Schermafbeelding 2021 04 13 om 13.00.09 1024x659 - Zelf-liefde is beste vorm van jezelf helen
Volg Herhealth.nl op Instagram

Het mooiste aan zelf-liefde is dat het de mensen om je heen machteloos maakt, ze hebben niet langer de controle over jouw emoties of gedachtes. Zelf-liefde betekent niet dat jij je beter voelt dan de mensen om je heen en het betekent ook niet dat je stoïcijns of koud bent. Nee het betekent dat je in jezelf gelooft, dat je weet wat je wilt, dat je weet wat voor liefde en respect je verdient en dat je niets minder dan dat accepteert. 

Zelf-liefde betekent dat je voor lange tijd aan jezelf hebt gewerkt en dat je geknokt hebt om te zijn waar je nu bent. Zelf-liefde is het resultaat van jaren werken aan jezelf. Van jaren van twijfel, eenzaamheid en onzekerheid. Hierdoor laat je het niet meer toe dat andere mensen jouw harde werkt teniet doen. Je laat je niet meer onzeker maken door anderen.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram? 

Thoughtcatalog.com