INFJ

7 Kenmerkende tegenstrijdigheden van een INFJ (het meest zeldzame persoonlijkheidstype)

7 Kenmerkende tegenstrijdigheden van een INFJ (het meest zeldzame persoonlijkheidstype)

INFJ’s komen niet vaak voor en de eigenschappen van het INFJ persoonlijkheidstype zijn vaak tegenstrijdig. Het lijkt soms wel of je uit twee verschillende mensen bestaat. Hieronder zie je de 8 kenmerkende tegenstrijdigheden van een INJF:

Ook interessant: 20 signalen dat je een INFJ bent, het meest zeldzame persoonlijkheidstype

1 Je bent extraverte introvert
Deze constante dialoog herken je als INFJ vast wel: “Ik houd van iedereen! Ik wil iedereen in mijn buurt hebben, ik houd van mensen!” en een paar minuten later: “Oké, iedereen moet me nu met rust laten.. voor de komende 3 dagen.. zodat ik op kan laden en boeken kan lezen.”

Warm en koud gedrag is voor een INFJ niet onbekend. Als introvert wil je graag rust en wil je op jezelf zijn, maar tegelijkertijd houd je ook van gezelligheid en wil je graag in de buurt van andere mensen zijn. INFJ’s zijn vaak op zichzelf en gereserveerd, maar tegelijkertijd zijn ze ook warm en spontaan. Als ze te lang in de buurt van anderen zijn dan daalt hun energielevel pijlsnel en hebben ze tijd alleen nodig om op te laden.

2 Je bent kalm en emotioneel
Emoties, pfft waar moeten we beginnen? INFJ’s zijn vaak zeer empathisch, het lijkt wel of je de emoties van andere mensen opzuigt. ook ben je als INFJ super emotioneel, maar de tegenstrijdigheid zit ‘m in het feit dat je van buiten zo kalm oogt. INFJ’s houden hun emoties vaak binnen, zelfs tot het punt waarop het niet meer gezond is om hun emoties altijd maar binnen te houden.

Heel soms, als je zo boos of verdrietig bent, komt alles eruit en dat is best heftig en een beetje overweldigend. Sommige mensen vinden je super gevoelig, terwijl anderen je misschien eerder kalm en gereserveerd vinden. Maar de emoties van een INFJ zijn als een ijsberg, ze zitten meestal zeer diep verstopt en je ziet alleen het topje.

-> Wat is de betekenis van een INFJ?

3 Je bent zowel logisch als creatief
Vaak houden INFJ’s van schrijven, schilderen of andere dingen waarbij ze zichzelf creatief kunnen uiten. Maar INFJ’s kunnen ook heel goed logisch nadenken, hebben analytisch vermogen en komen met nieuwe ideeën. Omdat INFJ’s zowel creatief als praktisch zijn, zijn het fijne collega’s, partners en vrienden.

-> 8 geheimen van een INFJ, het meest zeldzame persoonlijkheidstype

4 Je bent een pessimistische optimist
Zoals veel INFJ’s heb je waarschijnlijk ook een tegenstrijdige kijk op de mensheid. Je bent je al snel bewust van de intenties van iemand, ruikt een leugen op een kilometer afstand en zie motieven achter bepaalde acties. Soms heb je wel eens het idee dat je de enige bent die andere mensen zo goed doorziet. Helaas doen mensen soms nare mensen en dit maakt INFJ’s heel cynisch, boos of zelfs depressief. Maar INFJ’s kiezen ervoor om het positieve te zien en zorgen ervoor dat de negativiteit wordt overschaduwd door hoop en compassie.

5 Je communiceert inconsistent
Als je met mensen die je niet goed kent praat dan functioneer je niet helemaal lekker. Je bent niet verlegen, maar soms gaat praten gewoon niet zo makkelijk en vloeiend. Maar aan de andere kant kun je ook een gepassioneerd en zelfverzekerd betoog houden als jij je zelfverzekerd voelt.

6 Je ziet het grote geheel, mist de kleine stapjes, maar bent toch een perfectionist
Je intuïtie vertelt je bijna alles. Je voelt aan hoe je dingen moet doen en wat er van je wordt verwacht. Maar je intuïtie vertelt je niet de kleine stapjes over hoe je tot je conclusie bent gekomen. Je weet hoe xyz is gebeurt, maar hoe je dit weet dat kun je niet verklaren. INFJ’s zien het grote geheel en hebben de neiging om over kleine dingen en details heen te kijken, maar ze zijn wel heel perfectionistisch. Ze weten dat perfectie niet haalbaar is, maar toch willen ze alles ‘perfect’ doen.

-> 10 superkrachten van een INFJ

7 Je bent een dromer en een doener
INFJ’s zijn dromers. Maar ondanks dat ze met hun hoofd in de wolken lopen hebben ze succes omdat ze in staat zijn om in dromen om te zetten in actie. Geen woorden maar daden en als je wat wilt, dan zorg jij ervoor dat dit gebeurt. INFJ’s zijn de dromende doeners in deze wereld.

Misschien voel jij je wel eens onbegrepen door je tegenstrijdigheden, maar onthoud dat ze je maken wie je zijn. Je hebt eigenlijk het beste van alles, plus dat jij je goed kan inleven in allerlei soorten mensen en situaties. Helemaal niet zo verkeer dus!

ps Volg jij Herhealth.nl al op Instagram? @Herhealth.nl

Introvertdear.com