Gezondheid

Lenzen- en brillendragers opgelet! Wij hebben dé tip voor jullie voor deze zomer

Lenzendragers opgelet! Wij hebben dé tip voor je voor deze zomer, waarmee je ook nog eens geld bespaart

Zand tussen je oog en je lens, droge ogen tijdens de vliegreis of een lange autorit, je lens gaat kapot tijdens je vakantie en je hebt niet voldoende reservelenzen mee of je raakt je lens kwijt in het zwembad… Maar ook mijn bril die van mijn neus glijdt tijdens het sporten of dat ik half blind in het zwembad lig omdat ik mijn bril niet op zet tijdens het zwemmen.. allemaal dingen die jou, als bril- of lenzendrager, in de zomer vast bekend voorkomen. 

Persoonlijk zit ik zomers dus altijd extra te klooien met mijn bril en maandlenzen en omdat ik zeker weet dat ik niet de enige ben heb ik een tip voor mijn mede brillen- en lenzendragers! Want heb jij er wel eens aan gedacht om tijdens de zomer daglenzen te dragen?

Daglenzen zijn echt ideaal voor op vakantie! Ook als je normaliter een bril draagt is het een idee om zomers over te schakelen naar daglenzen. Het geeft je namelijk een stuk meer gemak op het strand of zwembad en tijdens het sporten.

Ik heb in samenwerking met Pearle Opticiens de voordelen van daglenzen voor je op een rij gezet:

Comfort
Daglenzen worden gemaakt van dun en ademend materiaal dat zorgt voor een hoog draagcomfort. Omdat je elke dag een nieuw paar lenzen gebruikt, vermijd je de opbouw van eiwitten, lipiden en andere stoffen op de lens die ongemak kunnen veroorzaken.

Zwemmen
Je kunt zwemmen met lenzen, maar vooral zachte contactlenzen lopen het risico om in zwemwater besmet te raken met virussen, bacteriën of amoeben. Sowieso zijn lenzen en water geen goede combinatie; lenzen nemen water op (inclusief bacteriën) en dit zorgt ervoor dat je lenzen erg strak kunnen gaan zitten. Daglenzen zijn daarom ideaal; deze kun je na een dagje strand of bezoek aan het zwembad direct weggooien. 

Gemak
Daglenzen zijn ontworpen om één dag te worden gedragen en worden daarna weggegooid. Je hoeft ze dus niet schoon te maken, te desinfecteren of op te bergen. Dit maakt daglenzen uiterst handig tijdens vakanties. Daarnaast is het handig dat je geen vloeistof mee hoeft te nemen op vakantie, daglenzen kunnen hierdoor makkelijk mee in je handbagage.

Vrijheid
In de zomer kan het dragen van een bril soms wat ongemakkelijk zijn door het warme weer. Met daglenzen heb je meer bewegingsvrijheid en een groter gevoel van comfort; je hoeft je geen zorgen te maken dat je bril van je neus glijdt door zweet of tijdens het zwemmen. Daarnaast is het ook gewoon leuk dat je gewoon een zonnebril naar keuze op kunt zetten en dat je niet steeds hoeft te wisselen tussen je bril en je zonnebril op sterkte.

Flexibiliteit 
Daglenzen zijn ideaal voor sporadisch gebruik of speciale gelegenheden, zoals sporten, feestjes of vakanties. Je kunt ze dragen wanneer je ze nodig hebt en daarna gewoon weggooien, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het schoonmaken en bewaren.

Hooikoorts
Het is prachtig weer, heerlijk! Jammer alleen van die pollen… vooral als je lenzen draagt kunnen deze pollen erg lastig zijn. En als je hooikoorts hebt kan deze periode helemaal een uitdaging zijn. Hooikoorts kan gepaard gaan met symptomen zoals jeukende, rode en geïrriteerde ogen. Daglenzen bieden de mogelijkheid om elke dag met een nieuw, schoon paar lenzen te beginnen, waardoor de opbouw van allergenen zoals pollen op de lens wordt verminderd. Dit kan helpen om de oogirritatie te verminderen.

Daglenzen hebben dus echt veel voordelen, maar ik hoor je denken; ‘Goede tip, maar daglenzen zijn toch best prijzig?’. Dat valt dus hartstikke mee; je hebt ze al voor 0,66 per dag!  Je kunt nu heel laagdrempelig bij Pearle kennismaken met daglenzen. Want je kunt nu 5 dagen gratis Iwear daglenzen van Pearle proberen!

Maak daarom direct een afspraak voor een gratis oogmeting bij Pearle. Normaal kost het aanmeten van lenzen 35 euro, maar dit is nu gratis! Kleine moeite om even langs te gaan bij een winkel van Pearle en ik weet zeker dat je me deze zomer dankbaar bent! Deze actie van Pearle loopt nog tot en met 2 juli 2023.

Zon, zee en strand, lekker zwemmen en een lange autorit of vliegreis zonder last te hebben van je ogen? Ik teken er deze zomer voor!

Voor meer informatie over daglenzen of het maken van een afspraak bij Pearle klik je hier.

Ik ben er trots op te vermelden dat dit artikel tot stand is gekomen in samenwerking met Pearle Opticiens.