Gezondheid

5 dingen die jou direct meer energie geven

5 tips voor meer energie

Voel jij je ook zo vaak futloos en ben je blij als je ’s avonds op de bank kan ploffen? Je bent niet de enige, veel mensen geven aan dat ze het gevoel hebben dat ze te kort energie hebben. Niet zo gek want de snelheid (en stress) van het leven stijgen enorm snel. Het tempo waarin we leven is nauwelijks meer bij te benen.

Het goede nieuws? Jezelf opladen hoeft niet moeilijk te zijn. Volg onderstaande 5 tips op en je zult zien dat jij ook verschil gaat merken:

1 Voed je lichaam
Onderschat niet de invloed van voeding op je gestel. Een groot gedeelte van onze vitamines, mineralen en andere belangrijke voedingsbronnen gaan verloren tijdens onze moderne verwerkingsprocessen. Geef je lichaam daarom de energie die het nodig heeft. Schuif voorverpakte en bewerkte producten aan de kant en eet puur en vers. Probeer daarnaast je suikerinname te verminderen, want suiker kan de energie echt uit je trekken. Neem als je trek hebt een stukje pure chocolade, je lichaam zal je dankbaar zijn.

2 Volg je hart
Als je dingen doet die je eigenlijk niet leuk vindt dan kun je ook niet verwachten dat je hier energie van krijgt, nee dit kost eerder energie. Terwijl als je dingen doet die je leuk vindt juist energie krijgt. Kijk eens kritisch naar de dingen die je doet, waar krijg je energie van en wat kost je energie? Hoe zorg je ervoor dat je meer tijd vrij maakt voor de leuke dingen, de dingen waar je energie van krijgt? Je hebt maar 1 leven, zorg ervoor dat je energie van je leven krijgt!

3 Beweeg
Eigenlijk is het voor je lichaam heel simpel: gebruik het, of verlies het. Dus gebruik je lichaam, beweeg en zorg ervoor dat het leuk blijft om te bewegen! Ik loop hard en sport bij SportCity en ik heb daar echt mijn ritme gevonden. Ik heb sportmaatjes gekregen, doe mee aan de groepslessen en kom tot rust tijdens de yogasessies. Bewegen is zo belangrijk voor je lichaam en geest. Houd je lichaam sterk en je zult merken dat dit wonderen doet voor je energie!

4 Ontspanning
Na inspanning komt ontspanning. Geef je lichaam daarom voldoende rust. We leven zo snel, vragen zo veel van onszelf dat we echt bewust de tijd moeten nemen om te ontspannen. Daarnaast is slaap een belangrijk onderdeel van voldoende energie. Heb je moeite om in slaap te vallen? Probeer dan yoga, meditatie, lavendel of een heerlijke zweetsessie in de sauna. Ik duik vaak de sauna of het Turks stoombad in op de sportschool nadat ik heb gesport, dan weet ik zeker dat ik die nacht heerlijk slaap. Probeer tijd te maken voor ontspanning en voldoende slaap, het is echt belangrijk!

5 Why wait
Nu de dagen figuurlijk wat korter worden, kunnen we wel wat meer energie gebruiken. Pas daarom bovenstaande tips nu toe! Vaak beginnen we pas in januari met onze goede voornemens, maar dit is onzin! Waarom wachten als je nu al meer energie kunt krijgen? Hoe sneller jij begint met ‘je goede voornemens’ des te sneller kom jij lekkerder in je vel te zitten. Bovenstaande punten zijn vrij eenvoudig toe te passen en ze zorgen snel voor verschil. Dus kijk eens kritisch naar je voeding, bedenk goed of er dingen zijn die je kunt je kunt laten vallen die je veel energie kosten, neem voldoende tijd om te ontspannen en schrijf je in bij de sportschool!

Nog een extra zetje in de goede richting? Bij SportCity kun jij je nu inschrijven en dan sport je tot januari 2018 gratis! Why wait?

Cookie consent wijzigen