Geluk

6 mensen waar jij je energie niet meer aan verspilt

6 mensen aan wie jij je kostbare tijd niet meer verspilt

Je hebt het zo al zo druk, dus jij hebt helemaal geen tijd voor vriendschappen die alle vreugde uit je wegzuigen. Onderstaand vind je 6 mensen die jouw tijd helemaal niet waard zijn!

1 De roddeltante
Je kent haar wel. Na ongeveer 30 seconden small talk gaat het over een derde persoon. Iemand uit jullie sportgroepje, een andere moeder van het schoolplein, jullie collega of wie dan ook. Natuurlijk voelt het voor eventjes wel lekker om smeuïge details te horen, maar eigenlijk weet je dat het verkeerd en gemeen is. Iedereen is het waard om in zijn waarde gelaten te worden, dus er zijn wel betere manieren om je tijd te besteden.

2 De pessimist
Werk/school/partner/familie (vul maar in) is vreselijk.. natuurlijk hoeft het niet altijd goed te gaan, maar deze vriend heeft het vermogen om de zonnigste dag bewolkt te maken. Als je merkt dat jij ook teneergeslagen wordt door al deze doemverhalen wordt het tijd om eens na te denken over jullie vriendschap of om in ieder geval minder af te spreken.

3 De schuldgevoelens gever
We hebben allemaal veel op ons bordje, maar de vriendin die jou er slecht over laat voelen, bah! Het is vervelend dat jij jullie afspraak moet afzeggen omdat de oppas ziek is en je man niet thuis is en natuurlijk voel jij je hier ook slecht over. Maar de vriendin die dit er maar in blijft wrijven en het niet los kan laten is niet leuk!

4 De martelaar
Op vrijdagavond in een leuk tentje ergens eten met vriendinnen? De martelaar neemt het vrijwillig op zich om voor diezelfde avond nog een leuke plek te vinden. Maar als jullie dan zover zijn zeurt zij eerst 30 minuten door over het feit dat het zo moeilijk is om op vrijdag op het laatste moment nog een plekje te vinden en dat ze zo hard haar best heeft gedaan. Het is niet zo dat jullie niet dankbaar zijn dat zij alles heeft geregeld, maar jullie hebben haar al bedankt en dit zou voldoende moeten zijn..

5 De vrager
Het tegenovergestelde van de martelaar. Deze vriendin heeft de neiging om alles op jouw bordje te gooien. Je bent niet haar persoonlijke assistente, maar toch voelt het wel zo als ze jou weer appt om te vragen of jij de diner reservering in orde kan maken, de kaartjes voor de voorstelling kan regelen waar jullie samen naar toe gaan enz. Uiteindelijk voelt het een beetje alsof je een baantje hebt waar je nooit om hebt gevraagd.

6 De er altijd een stapje bovenop doener
Jouw tripje naar Barcelona was geweldig, maar het moment dat je erover begint, begint zij over haar tripje naar Parijs die natuurlijk nog veel geweldiger was. Als jij iets vertelt heeft zij het altijd beter en groter meegemaakt en dit is voor jou hartstikke vermoeiend.

purewow.com