Geluk

4 effectieve manieren om om te gaan met mensen die je veroordelen

4 manieren om om te gaan met mensen die je veroordelen

1 Laat zelf je kritiek op anderen los
Als je een oordeel over iemand hebt zonder dat je die persoon beter hebt leren kennen dan doe jij jezelf tekort. Want zo kom je nooit te weten wie de ander echt is en wat de ander uniek maakt.

Kritiek loslaten betekent ook dat je de kritiek op jezelf loslaat. We hebben namelijk de neiging om onze eigen grootste criticus te zijn. Wanneer we ons zelfkritiek loslaten dan creëren we ruimte om van onszelf te houden.

Als je langzaam begint met het loslaten van het oordelen van anderen dan verandert je energie en stijg je boven deze negativiteit uit. Wat niet betekent dat mensen je niet meer zullen veroordelen, maar het zal je veel minder diep raken.

-> Je vind je geluk als je stopt met je zorgen maken over de meningen van anderen

2 Focus je op het positieve
Tip 1 is een proces wat tijd kost en wat je niet van de ene op de andere dag kunt veranderen. Ondertussen kun je wel oefenen met switchen van je focus op het goede van anderen en jezelf.

De volgende keer als je merkt dat iemand je veroordeelt of kritiek op je heeft kun jij je focus switchen op alles wat je hebt bereikt. Je bent van ver gekomen en je hebt veel bereikt! Je doet je best en dat weet je. Het is zelfs zo dat hoe beter je het zal doen, hoe meer je zult worden veroordeelt. En door het creëren van de gewoonte om je focus te switchen naar je innerlijke zelfvertrouwen kun je op een positieve manier omgaan met kritiek.

-> Super tips om om te gaan met kritiek zodat jij je steeds minderen van anderen aantrekt

3  Voel je niet persoonlijk aangevallen
Als iemand kritiek op je heeft dan moet je onthouden dat deze mening komt van iemand met een gelimiteerd perspectief. Zij zijn jou niet en zij hebben geen dag in jouw schoenen geleefd. Daarom is hun mening niet belangrijk. Het is zelfs zo dat als iemand op een bepaald niveau jaloers op je is, ze je bewust zullen bekritiseren. Dit geeft deze mensen een beter gevoel over zichzelf.

Het kan lastig zijn om het niet persoonlijk op te nemen als jij door iemand wordt veroordeeld. Maar laat het langs je heengaan. Hier heb je kracht voor nodig en de kennis dat je al je uiterste best doet. Ga na of hetgeen ze zeggen een kern van waarheid heeft. Is dit niet zo? Laat het gaan. Hebben ze misschien een punt, leer ervan.

4 Ga weg
Heb je het bovenstaande allemaal geprobeerd en krijg je nog steeds kritiek en word je nog steeds veroordeeld? Probeer dan zo min mogelijk met deze persoon om te gaan. Is het je baas of je collega, begin met het schrijven van sollicitatiebrieven. Een negatieve omgeving heeft veel effect op je persoonlijke geluk en je eigenwaarde. Jij bent op deze wereld gezet om te schitteren en er zijn al genoeg drempels die we moeten nemen zonder deze negatieve mensen.

Omgeef jezelf met liefdevolle, positieve mensen die om je geven en die willen dat jij gelukkig bent.

Mensen zullen je veroordelen, maar je beste verdediging is het feit dat jij weet wie je echt bent. Als je weet wat je wilt en waar je heengaat, dan kan kritiek van anderen je niet van je stuk brengen.

-> 4 dingen die essentieel zijn als jij je niet druk wil maken over wat anderen van je denken

Bron powerofpositivity.com foto hellofashionblog.com