Relaties

9 manieren om gelukkiger in je relatie te zijn

9 tips om gelukkig te blijven in je relatie

1 Waardeer de zorg en de toewijding voor elkaar
Waardering geeft een enorme motivatie. Door tegen je partner te zeggen dat je het waardeert dat hij zo zijn best doet voor jullie relatie zal hij zich gezien voelen. Door hem te laten weten dat je het heel fijn vindt dat hij in je leven is kun je hem een groot compliment geven.

2 Doe samen je best voor een positieve en fijne sfeer 
Liefde kan niet groeien in een negatieve omgeving. Wanneer jullie een neerwaartse spiraal hebben gecreëerd – waarbij geen van beiden zijn best doet om het nog leuk en gezellig te maken – staat dit in de weg van emotionele en zelfs geestelijke comfort. Door te zorgen voor een goede sfeer in huis is voelt iedereen zich beter.

3 Geef betekenis aan je relatie
Werk samen om een betekenisvolle relatie te ontwikkelen. Iedereen wil deel uitmaken van iets moois. En dit geldt ook voor je relatie.

->Een goede relatie? Wetenschappers zeggen dat gelukkige koppels deze eigenschappen hebben

4 Neem verantwoordelijkheid voor je daden
Wanneer je een fout maakt is het goed om dit toe te geven. Wanneer je toegeeft dat je iets niet goed hebt gedaan of aangepakt dan staat dit niet meer tussen jullie in en zo kan jullie relatie sneller helen en groeien. Problemen die niet worden besproken creëren op de lange termijn grotere problemen.

5 Houd je aan je woord
Wanneer je een belofte maakt, houd die belofte dan. Wanneer jij je in een relatie niet aan je woord houdt dan mist je relatie de basis om te kunnen groeien. Wanneer jij je woord niet houdt dan wordt het de volgende keer moeilijk om je weer te geloven.

6 Help elkaar om te groeien en te leren
Moedig je partner aan om goed voor zichzelf te blijven zorgen en te blijven groeien als persoon. Mensen die niet groeien als mens voelen zich minder goed over zichzelf, wat ervoor kan zorgen dat ze het idee krijgen dat ze minderwaardig zijn aan hun partner.

7 Geef je partner de kans om iets goed te kunnen en trots te zijn
Wanneer je partner er trots op is dat hij of zij bepaalde zaken goed kan, steun hem hier dan ook in. Het is fijn als je merkt dat je door je partner gewaardeerd wordt. Wanneer iemand trots op zichzelf kan zijn en merkt dat zijn partner trots op hem is, zal dit zijn eigenwaarde een oppepper geven.

8 Begrijp de motivatie en stress van je partner
Wanneer je weet dat je partner het lastig vindt om het gesprek aan te gaan met de boekhouder, de telefoon te pakken om iets te regelen met de kabelmaatschappij of andere taken wees hier dan begripvol over. En wanneer je merkt dat je partner goed reageert op een bepaald gebaar of cadeau, doe hier dan iets mee. Het is leuk om te weten waar jij je partner blij mee kunt maken.

-> Relatieadvies van stellen die al jaren bij elkaar zijn

9 Houd dingen leuk
Doe lieve dingen voor elkaar, zonder reden. Geef elkaar zomaar een cadeautje, begroet je partner altijd vol liefde wanneer je hem aan het einde van de dag weer ziet en houd de spontaniteit in de relatie.

psychologytoday.com