Gezondheid

Geverfd haar verzorgen: houd je aan deze 4 regels!

Geverfd haar verzorgen: houd je aan deze 4 regels!


Heb jij je haar geverfd en ben je hartstikke blij met de ‘nieuwe’ kleur? Dan wil je uiteraard dat deze zo lang mogelijk behouden blijft. De juiste verzorging helpt je hier een handje bij. De meeste mensen weten alleen niet precies hoe ze geverfd haar verzorgen. Daarom lichten wij in deze tekst 4 regels voor de verzorging van geverfd haar uit. Hopelijk heb je er wat aan!

1 Was je haar niet te vaak

Geverfd haar moet je niet te vaak wassen. De meeste vrouwen weten dit wel, maar we willen het toch nog een keer benadrukken. Hoe vaker jij je haar uitspoelt, hoe sneller de kleur vervaagt. Dit komt doordat geverfd haar sneller vocht verliest en absorbeert. Gelukkig kan het geen kwaad om je haar af en toe uit te spoelen, maar beperk dit tot maximaal twee keer per week. Doe dit bij voorkeur met lauw water, want door heet water vervaagt de kleur sneller.

2 Gebruik producten voor geverfd haar

Verzorgingsproducten kunnen je helpen om de kleur van geverfd haar langer te behouden. Het is alleen wel van belang dat je de juiste producten gebruikt. Zorg er daarom voor dat je producten in huis hebt die bedoeld zijn voor geverfd haar, zoals een speciale shampoo en conditioner. Deze verzorgingsproducten zijn met zorg samengesteld, waardoor de kleur langer behouden blijft en je haar minder dof wordt.

Naast shampoo en conditioner is het ook aan te raden om geverfd haar te behandelen met een haarserum. Dit middeltje herstelt onder meer gespleten haarpunten. Deze schade ontstaat door haarverf. Daarnaast zorgt haarserum ervoor dat geverfd haar voldoende gehydrateerd blijft.

3 Pas op met hitte

Voor het in model brengen van je haar kun je vandaag de dag allerlei stylingtools gebruiken, zoals een föhn, krultang of stijltang. Doordat deze apparaten werken op basis van hitte, heb jij je haar vaak snel in model zitten. Daarom maak je er misschien elke dag gebruik van.

Heb je geverfd haar? Dan is het verstandig om stylingtools met hitte zoveel mogelijk links te laten liggen. Je haar kan er namelijk door beschadigen en dat leidt tot vervaging van je haarkleur. Als je het toch niet kunt laten, is het verstandig om eerst een heat proctetion spray aan te brengen op je haar voordat je met stylingtools in de weer gaat. Deze spray beschermt je haar, waardoor de kleur langer behouden blijft.

4 Ga regelmatig naar de kapper

Om ervoor te zorgen dat je haar gezond blijft, is het verstandig om regelmatig naar de kapper te gaan voor een knipbeurt. Je zorgt er zo voor dat dode en gespleten haarpunten verwijderd worden. Hierdoor krijgt het haar bij de wortel weer de kans om door te groeien. Ook als jij je haar geverfd hebt, is het belangrijk om de puntjes regelmatig bij te laten knippen. Maak bij voorkeur eens in de paar maanden een afspraak bij de kapper. Gezond haar houdt de kleur beter vast, waardoor jij je haar minder snel opnieuw hoeft te verven.