Hooggevoelig

6 type mensen die nep zijn, waardoor empathische mensen het liefst hard wegrennen

6 type mensen die nep zijn, waardoor empathische mensen het liefst hard weg zouden rennen

Zeer gevoelige en empathische mensen voelen feilloos aan wat er aan de hand is. Ze reageren sterk op andere mensen en op hun omgeving. Als het op mensen aankomt die niet echt zijn dan hebben empathische mensen direct door dat ze doen alsof of dat ze valse motieven hebben. Dit zorgt ervoor dat ze het liefst direct weg willen rennen. Want als er iets is waar empathische mensen niet tegen kunnen dan zijn het wel mensen die nep zijn.

Het zorgt ervoor dat ze kippenvel krijgen, zichzelf niet zijn en zich soms zelfs fysiek niet goed voelen worden. Daarom proberen ze de conversatie tot een minimum te beperken en zo snel mogelijk weg te komen van deze persoon. Empathische en gevoelige mensen begrijpen wel dat deze mensen het misschien niet eens bewust doen, dat bijvoorbeeld gewoon erg onzeker zijn, maar toch voelen ze zich ongemakkelijk en willen ze weg. Bij welk type neppe mensen gevoelige mensen het liefst rechtsomkeert maken?

1 Mensen die hun onzekerheid overschreeuwen
Niet alleen laten deze mensen een incorrect beeld van zichzelf zien, maar hun onzekerheden en innerlijke zelfkritiek zijn te veel voor iemand die heel empathisch is. En andersom geldt het vaak ook dat deze mensen de empathische persoon het liefst vermijden, dit omdat zij ook wel voelen dat de empathische man of vrouw recht door ze heen kijkt.

2 Dramatische aandachttrekkers
Omdat empathische mensen heel goed aanvoelen wat iemand zijn intenties zijn, vinden ze anderen die om aandacht schreeuwen eigenlijk best irritant. Niet alleen voelen ze de lage eigenwaarde van de aandachttrekker aan, maar ze worden naar van de neppe emoties en reacties.

3 Mensen zonder ruggengraat die er alles aan doen om ‘cool’ gevonden te worden
Hoewel gevoelige mensen echt niet staan te juichen om de populaire en coole mensen om te gaan, rennen ze het liefst heel hard weg van de mensen die er alles aan doen om bij dat ‘elite’ clubje te horen. Want dat mensen zichzelf zo aan de kant zetten om ergens bij te horen kunnen ze niet begrijpen.

4 Hypocrieten
Je kunt niet liegen tegen iemand die super empathisch is, zelfs niet als je heel erg je best doet kun je je innerlijke emoties niet verbergen. Als er iets is waar gevoelige mensen letterlijk misselijk van worden dan is het hypocriete mensen. Ze voelen zo goed aan dat je doet alsof en dat het allemaal nep is, dat ze gewoon weg willen van deze nare vibe.

5 Mensen die slijmen
Niemand heeft moeite met een beetje vleierij, maar als mensen alleen maar slijmen of vleien om een wit voetje te halen dan kijkt iemand die zo gevoelig is hier direct doorheen. Ze voelen direct waar de ander heen wil en dat dit van sommige mensen een manier is om te proberen hun doel te bereiken.

Zeer empathische mensen geloven in echtheid, in authenticiteit. Er zullen altijd mensen zijn die je leuk vinden om wie je bent, en mensen die je minder leuk vinden om wie je bent. Dat geeft niets, als je maar dicht bij jezelf blijft zal een empathische persoon echt niet zo snel weglopen.

ps Volg jij Herhealth.nl al op Instagram? @Herhealth.nl

Foto: Xeniaoverdose.com Bron Thepowerofsilence.co