Geluk

11 redenen waarom je altijd naar je hart zou moeten luisteren

11 redenen waarom je altijd naar je hart zou moeten luisteren

1 Je hart heeft antwoorden op je vragen. Volgende keer als je onzeker bent of je je verloren voelt, kun je proberen om naar binnen te kijken.

2 Je hoofd liegt zo vaak tegen je, het laat zich leiden door angst, maar in je hart vind je de waarheid. Je hart vertelt je niet altijd wat je wilt horen, maar het is wel altijd eerlijk.

3 Je hart is verbonden met je ziel en weet wat je wilt voordat je het zelf weet.

4 Je hoofd leeft in het verleden en in de toekomst, terwijl je hart leeft in het heden. Wil je je verliezen in wat is geweest of wat kan gebeuren of wil je in het heden leven, in het hier en nu?

5 Je bent misschien onzeker en hebt geen idee waar jouw pad je heen leidt, maar houd vertrouwen. Het loopt zoals het moet lopen.

6 Luisteren naar je hoofd is een veilige optie, maar zonder risico geen beloning. Leef je liever een veilig leven of een betekenisvol leven?

7 Hoe vaker je luistert naar je hart, hoe beter je ernaar leert te luisteren en hoe duidelijker het zal spreken.

8 Dat buikgevoel of je intuïtie is je hart wat spreekt. Luister naar die vibraties, energie en gevoelens.

9 Als je het toestaat om je hoofd je leven te laten bepalen dan eindig je misschien met een half geleefd leven en mis je de dingen die echt bijzonder, leuk, spannend en opwindend zijn. Is dat het echt waard?

10 Je hoofd wil altijd verder, het wil altijd meer. Maar in je hart kun je rust en tevredenheid vinden.

11 Naar je hart luisteren is niet altijd het makkelijkste om te doen en het zal niet altijd de uitkomst geven waar je op hoopte. Maar je zal in ieder geval geen last hebben van het ‘wat als’ gevoel wat je je leven lang kan achtervolgen.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?