Geluk

Vergeet niet dat de mooiste dingen tijd kosten

Vergeet niet dat de mooiste dingen tijd kosten

Veel dingen in ons leven gebeuren gewoon, ze overkomen ons en soms hebben we mazzel en soms hebben we pech. Maar gelukkig zijn er ook veel dingen waar we wel controle over hebben en we kunnen ze pas echt waarderen als we het rustiger aan doen. Wanneer we bewust de lange route naar iets nemen en wanneer we stoppen met onszelf druk op te leggen dat iets direct moet, komen we erachter hoe krachtig we eigenlijk zijn. 

Hieronder zie je voorbeelden van het rustiger aan doen kan betekenen:

Rustig aan doen kan betekenen dat je vertrouwen moet hebben. Erop vertrouwen dat jij de juiste keuzes zelf wel kan maken, dat jij niet altijd advies nodig hebt. Dat jij zelf eigenlijk best goed weet wat goed voor je is. Je kunt dit doen doormiddel van meditatie, maar iedereen doet het natuurlijk op zijn eigen manier. Wanneer je mediteert voel je dat je heel dicht bij jezelf staat en de antwoorden op de vragen die je hebt of op de keuzes die je moet maken komen dan vanzelf naar boven. Weet dat jij op jezelf mag vertrouwen.

Rustig aan doen kan betekenen dat je iemand echt leert kennen voordat je een relatie met hem begint. Niet alleen zien hoe iemand er aan de buitenkant uitziet, maar ook echt leren kijken naar hoe iemand er van de binnenkant uitziet. Hoe behandelt hij anderen, hoe behandelt hij mensen die minder geluk hebben dan hij, hoe reageert hij als dingen niet zo lopen als hij had gehoopt? Gedraagt hij zich als een volwassene of juist als een klein kind? Neemt hij verantwoordelijkheid voor zijn daden? Dit zijn de dingen waar je pas later achterkomt. 

Rustig aan doen kan betekenen dat je werk doet waar je eigenlijk te gekwalificeerd voor bent omdat je nou eenmaal een baan nodig hebt. Soms moet je geduld hebben om te komen waar je wilt komen. De mensen die al zijn waar jij wilt zijn, zijn hier ook niet opeens gekomen.

Rustig aan doen kan betekenen dat jij je niet direct het bed deelt met iemand die interesse in je heeft als je een avondje uit gaat. Als iemand je echt leuk vindt dat wacht die persoon wel en zo niet, dan was hij het dus absoluut niet waard. Geef jezelf niet te snel bloot als iemand je een beetje extra aandacht geeft. Blijf bij jezelf en blijf de tijd nemen om te bedenken wat jij eigenlijk wilt.

Rustig aan doen kan betekenen dat je de tijd neemt om naar jezelf te kijken. Dat je erachter komt waar je bang voor bent of waar je heel gevoelig over bent. Het is niet erg om niet te weten wat je wilt of wie je bent, neem daarom de tijd om hierachter te komen. Als je de tijd neemt om hierachter te komen dan merk je misschien ook dat het niet erg is dat je niet perfect bent en dat het niet erg is dat de mensen om  je heen niet perfect zijn. Het kan betekenen dat je inziet dat iedereen zijn best doet en dat je mensen vergeeft als hun best toch niet goed genoeg is. 

We komen er wel, we hebben gewoon allemaal wat tijd nodig. 

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?