Ontspanning

5 (Feng Shui) tips om van je huis een plek te maken waar je tot rust komt en weer op kunt laden

5 (Feng Shui) tips om van je huis een plek te maken waar je tot rust komt en weer op kunt lade

Momenteel is je huis door de komst van Corona vaak je tegelijkertijd de plek waar je werkt, maar ook de plek waar je eigenlijk op zou moeten laden. Dat is logisch, maar ook jammer want nu voelt je huis niet meer zo snel als rustpunt. Terwijl je het in deze drukke en snel veranderende wereld juist zo belangrijk is om je thuis in alle rust terug te kunnen trekken. Gelukkig biedt de feng shui een oplossing en vind je in dit artikel 5 tips om je huis tot een plek te maken waar je tot rust kan komen:

1 Kies voor mooie en praktische meubels
Fijne meubels zorgen voor rust in je huis. Een mooie houten kast in je woonkamer staat bijvoorbeeld mooi en zorgt ervoor dat je hier spullen uit het zicht in kunt bewaren. Rommel is energie wat vast zit in je huis en het geeft rust als dit opgeruimd en uit het zicht is. Een goeie stoel is eigenlijk ook een onmisbaar item in je huis. Een relaxfauteuil waarin jij je kunt terugtrekken om te lezen, naar buiten te staren of tv te kijken kan soms precies zijn wat je nodig hebt. 

2  Maak het niet te zwaar
Zijn er klusjes in huis waar je echt een bloedhekel aan hebt? Probeer een manier te vinden om ze toch leuk te maken. Heb je een hekel aan de afwas? Zet mooie muziek op en kom tegelijkertijd tot rust. Heb je een hekel aan het doen van de was? Koop een mooie wasmand en investeer in mooi linnen of lekkere geurtjes voor in je kast. Probeer het allemaal wat luchtiger in te zien en zorg bewust voor je huis en je spullen.

3 Vind een mooi uitzicht
Heb je ergens in huis uitzicht op een mooie boom, de natuur of de stad? Laat je gordijnen open en laat het licht je huis in stromen. Heb je nergens in huis een mooi uitzicht? Kijk eens of je mooie foto of een mooi schilderij kunt vinden waar jij je op kunt focussen.

4 Zuiver de lucht
Er is één groot onderdeel van rommel wat we vaak vergeten op te ruimen: gevoelens van woede, frustratie of gekwetste gevoelens die in je huis blijven hangen. Want ook als ze niet worden uitgesproken worden ze door anderen wel gevoeld. Huisgenoten, stellen en milies die tijd nemen om hun issues samen te bespreken hebben thuis veel minder last van stress. Wanneer je alleen woont is het goed om een dagboek bij te houden en daar je gevoelens in op te schrijven wanneer je wilt relaxen.

Wanneer je het lastig vindt om jezelf te uiten kun je misschien nog meer rommel opruimen (terug naar nummer 1 van deze lijst). Onze huizen zijn vaak de spiegel van onze geest en ons leven. Dus wanneer je meer ruimte creëert in je fysieke leefomgeving kun je ook vaak meer ruimte maken voor emoties.

5 Voeg meer natuur toe
Natuur is de ultieme manier om te relaxen. Er zijn verschillende onderzoeken gedaan naar het effect van de natuur op de mens. De natuur  zorgt ervoor dat makkelijker kunnen ontspannen, het verlaagt stress en het zorgt ervoor dat we sneller herstellen van een ziekte. Dus zorg voor planten, bomen, bloemen en kristallen in je huis.

In de feng shui is jouw persoonlijke ervaring van jouw huis belangrijk, dus voel je vrij om bovenstaande tips zo aan te passen dat ze voor jou goed voelen.