Geluk

Hoe je wel de beste versie van jezelf kunt zijn

1. Draag kleding die echt bij je lichaam past en waarin je je goed voelt. Koop niet dat t-shirt waarin je je een beetje dik voelt, want weet je wat? Je zult je er altijd een beetje dik in voelen! Koop ook geen kledingstuk dat te strak zit als motivatie om af te vallen. Je zult het niet doen en het kledingstuk zal daar gewoon zitten en je lichaam bespotten. Koop iets wat goed zit en waar je zelfvertrouwen van krijgt!

2. Besteed minder tijd aan het lezen van dingen op internet waar je een hekel aan hebt en meer tijd aan het lezen van dingen die je geest verrijken. Lees je favoriete roman of essay opnieuw en probeer er iets nieuws uit te halen. Lees iets dat je motiveert om iets te creëren, dat je motiveert om ergens anders te zijn dan waar je bent.

3. Omring jezelf met mensen die je willen inspireren om een beter persoon te zijn. Meer vriendelijk, meer attent, productiever. We zijn een reflectie van onze omgeving, wat betekent dat als je rondhangt met onaangename mensen, je een beetje onaangenaam zult zijn. Breng tijd door met mensen die je enthousiast maken, die eigenschappen hebben die je zou willen hebben. Loop weg van een ontmoeting met het gevoel dat je bent opgeladen, niet terneergeslagen.

4. Neem jezelf mee uit op dates. Ga in je eentje naar de bioscoop om 15.00 uur ’s middags en probeer je niet zo klein te voelen. Eet lunch buiten de deur en neem een boek mee zodat je niet alleen maar in de ruimte staart. Het kan in het begin eng zijn, maar je zult erin groeien. Het zal goed voelen.

5. Laat de ex los die je slecht heeft behandeld. Laat al het vreselijke dat je ooit is overkomen los en vervang het door optimisme, de zekerheid dat alles goed zal komen en dat je uiteindelijk de persoon zult worden die je bedoeld was te zijn. Sommige dagen zal het voelen alsof je ver verwijderd bent van het bereiken van je doelen en dat is oké. Doelen moeten ver weg voelen. Daarom werken we eraan! Om wat perspectief te krijgen, denk gewoon aan waar je twee jaar geleden was en ik garandeer je dat je zult zien dat er vooruitgang is geboekt.

6. Vermijd de volgende dingen: Naar feestjes gaan met mensen die succesvoller zijn dan jij, om 4 uur ’s ochtends boven de gootsteen eten, over geld praten, lunchen met een oude beste vriend waarmee je niets meer gemeen hebt, iemand kussen bij wie je niets voelt, iemand kussen bij wie je te veel voelt, helemaal niet met iemand kussen gedurende een lange periode, je appartement een heel weekend niet verlaten, betrokken raken bij gedrag waarvan je weet dat het je later beschaamd zal doen voelen.

Let op. Wees zelfbewust. Doe je best om de mensen om je heen te begrijpen. Door anderen te begrijpen, zul je een beter begrip van jezelf krijgen.

Verandering is geleidelijk. Verandering komt niet met een nieuwe spijkerbroek of door naar een andere stad te verhuizen. Het komt van binnenuit. We komen daar wanneer we daar komen. De antwoorden zijn minder duidelijk en helder. Het enige waar je echt op kunt hopen, is dat je overleeft met je zelfrespect intact. Ondertussen, geniet gewoon van de rit.

 Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?