Hooggevoelig Kinderen

Lieve moeder van een hooggevoelig kind, ik zie je

Lieve moeder van een hooggevoelig kind, ik zie je

Lieve moeder van een hooggevoelig kind, ik wil dat je weet dat je niet alleen bent. Als je kind aan de zijlijn zit, of een breakdown heeft na school, ik weet hoe jij je voelt. Het is moeilijk om een hooggevoelig kind op te voeden in deze harde wereld. Mensen vinden het moeilijk om jouw kind en zijn of haar gedrag te begrijpen. Je worstelt om je kind te verdedigen tegen de mensen die hem of haar lastig, verwend, opstandig of zwak vinden. 

Je schuldgevoelens zijn normaal
Er zullen dagen zijn waarop jij je geduld verliest en dagen waarop jij je een vreselijke moeder voelt. Doe je wat het beste voor je kind is? Gaat hij het vandaag redden? Heeft hij vandaag iemand om mee te spelen tijdens de pauze? Het feit dat jij jezelf deze vragen stelt geeft aan dat jij een geweldige ouder bent. Jouw kind is gezegend met zo’n lieve moeder.

Je bent onzeker omdat je niet weet wanneer de volgende uitbarsting plaatsvindt
Zal het te druk en chaotisch zijn op die verjaardag? Zal hij of zij een breakdown hebben na het paasontbijt op school? Wanneer je hooggevoelige kind bang of gefrustreerd raakt dan ben jij de gene die het moet ontgelden. Jij bent de uitlaatklep omdat je kind zich het veiligst bij jou voelt. Hij voelt je onvoorwaardelijke liefde en weet dat jij hem nooit zal veroordelen.

Aankleden is een uitdaging
Ik ken de frustratie als jij je kind ’s ochtends probeert te helpen met aankleden. Kleding wat je kind te strak vindt, wat jeukt of die gewoon verkeerd voelen. Het kan zo lastig zijn om te begrijpen en toch doe je je best om je zoon of dochter te helpen met een worsteling die voor hem of haar zo echt voelt.

->Omgaan met hooggevoelige kinderen, 3 tips

Ik begrijp de intense emoties die je dagelijks voelt.
Ook jouw geduld raakt wel eens op als je weer midden in de nacht wakker wordt gemaakt omdat je kind niet kan slapen. Je probeert je kind te kalmeren en gerust te stellen, maar ze hebben jouw aanwezigheid nodig om zich veilig te voelen. 

Ik begrijp hoe je hart breekt
Ik begrijp hoe je hart breekt als jouw kind je niet los durft te laten in een speeltuin of op een verjaardagsfeestje terwijl andere kinderen zorgeloos met elkaar spelen. De jaloezie die je voelt als je andere moeders gezellig ziet kletsen terwijl hun kinderen lekker spelen. Waarom spelen hun kinderen zo blij met elkaar en wil jouw kind uit angst het liefst in je kruipen?

Ik zie je kracht
Ik zie je kracht als je kind helpt om zijn of haar weg te vinden in een wereld die zijn of haar gevoelige ziel overprikkeld en overweldigd. Hoe je onvermoeibaar probeert uit te leggen aan leraren dat je kind nou eenmaal anders is en dat je er alles aan doet zodat ze jouw kind begrijpen. Hoe goed jij je voelt als mensen je begrijpen en hoe boos het je maakt als mensen niet willen luisteren.

-> 5 krachtige lessen voor mensen die hooggevoelig zijn

Ik zie de worsteling, maar ik zie ook de vreugde en het geluk
De wereld ziet misschien een moeilijk kind, een moeder ziet kracht. Ik voel je blijheid als je kind een vriendje of vriendinnetje vindt waar het een connectie mee heeft en je ziet wat voor een fantastische vriend jouw kind is.

Ik zie dat je uit elkaar barst van trots als ze iets doen wat andere moeders heel normaal vinden. Zoals wanneer je kind een verjaardagsfeestje heeft gehad zonder volledig overprikkeld te raken. 

Jouw kind weet dat je van hem of haar houdt en dat jij er altijd zal zijn. Jij bent zijn stem, als hij de woorden niet kan vinden. Zijn kracht als hij nog niet dapper genoeg is en zijn rots als hij zijn emoties kwijt moet. 

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?

-> 5 dingen die jouw hooggevoelige kind graag wil horen

Highlysensitiverefuge.com