Geluk

De 5 krachtige eigenschappen van mensen met emotionele bagage

De 5 krachtige eigenschappen van mensen met emotionele bagage

Mensen met emotionele bagage zijn geen slachtoffers, het zijn overlevers die door hun ervaringen emotioneel een stuk wijzer zijn geworden. Hieronder vind je hun krachtige eigenschappen:

1 Ze zijn onafhankelijk
Als anderen niet voor je zorgen dan leer je om voor jezelf te zorgen. Je wordt onafhankelijk en leert om sterk in je schoenen te staan. Dit betekent niet dat je anderen niet toelaat, maar je weet in ieder geval hoe je voor jezelf moet zorgen.

2 Ze zijn positief en hebben doorzettingsvermogen
Ze hebben dingen meegemaakt in het verleden, maar daar zijn ze uitgekomen. Ze hebben zichzelf getraind om altijd naar het positieve in een situatie te kijken. Dit is ook hoe ze vervelende situaties uit het verleden weer boven zijn gekomen: door hun positiviteit en doorzettingsvermogen.

3 Ze begrijpen de pijn van andere mensen en veroordelen anderen niet zo snel
De mensen die zelf iets hebben meegemaakt zijn heel meelevend voor andere mensen. Wanneer iemand pijn heeft of door een lastige periode gaat dan weten ze hoe dit is. Ze zullen iemand niet veroordelen, maar helpen.

4 Het zijn gevers
Ze weten hoe moeilijk en koud het leven soms kan zijn. Ze weten hoe belangrijk liefde, warmte en compassie is. Dus ze nemen de tijd om anderen te helpen en om hun liefde te geven. Je kunt ze bellen als je in nood zit, ze zijn er voor je. Ze weten hoe hard zij steun nodig hadden toen ze het moeilijk hadden (of ze dit nou gekregen hebben of niet) en bieden hun steun daarom graag aan mensen die dit kunnen gebruiken.

5 Ze zijn flexibel
Ze hebben geleerd hoe ze met lastige situaties om moeten gaan. Ze weten dat het leven zijn ups en downs heeft en om te overleven stromen mee met de stroom van het leven. Ze hebben geaccepteerd dat het leven vol obstakels zit en ze passen zich aan als dit nodig is.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?