Diner Recepten

Recept: risotto met zalm en raapstelen

Recept: Risotto met zalm en raapstelen
Geschreven door Redactie

Ik zeg lente! En bij lente horen ook weer lekkere groeten! Wat dacht je bijvoorbeeld van raapstelen. Echte Hollandse groenten boordevol ijzer en vitamine C.

Risotto is één van mijn favoriete gerechten (en ik heb er best veel). De combinatie met rauwe zalm is super, want deze gaart langzaam op het moment dat je deze op de risotto neerlegt.

Mascarpone is natuurlijk iets minder gezond, gebruik daarom niet teveel, maar zorg dat het lekker romig is.

2 personen, 45 minuten

Ingrediënten

  • 65 gram mascarpone
  • 200 gram zalmfilet
  • 150 gram risottorijst
  • 250 gram raapstelen
  • 8 cherrytomaatjes
  • ½ rode ui
  • 50 ml droge witte wijn
  • 450 ml groentebouillon (½ tablet)
  • 1½ el olijfolie
  • olijfolie extra vierge
  • Peper en zout naar smaak

Benodigdheden

  • Ovenschaal
  • Kookpan

Voorbereiding

1. Verwarm de oven voor op 200°C

2. Maak de raapstelen schoon en snijd deze grof (ontdoe van de steeltjes)

3. Snijd de zalm in dunne reepjes

4. Verhit 2 el olijfolie in de pan en fruit het uitje

5. Voeg de risottorijst toe en roer 2 minuten tot de korrels glanzen

6. Schenk de wijn erbij en laat deze inkoken

7. Doe ondertussen de tomaatjes in de ovenschaal en besprenkel met 1 el olijfolie, peper en zout

8. Zet de tomaatjes in de oven

Bereidingswijze

1. Voeg de bouillon beetje bij beetje toe aan de risottorijst

2. Kook de risotto in 15 tot 20 minuten zachtjes gaar

3. Bewaar een handje raapstelen en roer de rest door de risotto

4. Voeg de mascarpone en peper en zout naar smaak toe

5. Haal de tomaatjes uit de oven

Leg alles op het bord (gebruik eventueel een saladering) en leg de zalm bovenop de risotto. Op deze manier gaart hij nog een beetje (dat hoeft niet perse). Druppel nog een beetje olijfolie extra vierge over het gerecht heen. Eet smakelijk!

Vind je rauwe zalm niet lekker? Je kunt het gerecht ook maken met gebakken of gegrilde zalmfilet.

www.birgitkooktlekker.nl

Deel op:
  •  
  •  
  •  
  •  

Over de schrijver

Redactie