Geluk

Hoe jouw keuzes je gelukkiger kunnen maken

Een goed liefdesleven creëren

De hele dag door maak je keuzes. Het begint al bij het opstaan, het aantrekken van je kleding, het ontbijt, over de taken die je hebt te doen etc., Veelal heb je niet eens door dat je de keus had om iets wel of niet te doen. Voordat ik met je ga delen wat mij enorm helpt bij het maken van keuzes, ga ik iets vertellen over waarop keuzes worden gebaseerd. Het zijn namelijk maar twee dingen.

1: Je maakt de keus om plezier te ervaren
of
2: Je maakt de keus om pijn te vermijden

Hoe zit dat dan, vraag je je wellicht af en hoe weet ik nu welke keus ik maak? Dat begint bij het weten wat je missie is, wat jouw (levens)doel is, wat jij het allerliefste wilt ervaren en beleven in je leven. Voor mij geldt op dit moment dat ik het allerliefst mijn boek af wil maken, dat deze te koop is in de winkel en dat ik lezingen ga geven, waarbij ik mensen help om ze te verbinden met hun hogere zelf. Ik zie het al helemaal voor me. Een volle zaal, allemaal mensen met een kop thee en volledige stilte. En vanuit die volledige stilte, die stilte in jezelf, daar begint alles, daar valt alles samen, daar weet je wie je bent en wat je het liefste wilt. En wat zou het gaaf zijn als ik mensen hier mee kon inspireren. Ja ik zie het helemaal voor me (dat visualiseren is belangrijk!).

En toch betrap ik me er wel op dat ik ’s avonds Facebook zit te checken, i.p.v. te schrijven aan mijn boek….hmmmm… waarom doe ik dit als ik eigenlijk iets anders wil? Dat is om pijn te vermijden, want wat gebeurt er als ik dat boek heb geschreven? Misschien koopt wel helemaal niemand het, vinden mensen het maar zweverig en zo zijn er nog wel meer (onbewuste) overtuigingen die mij er toe brengen om de keus te maken om op Facebook mijn tijd door te brengen.

Hiermee behaal ik uiteindelijk niet mijn doel en dat knaagt. Diep van binnen is er namelijk altijd dat verlangen, dat hartsverlangen, die hartenwens. En die blijft er als je er niets mee doet. Daarom ben ik afgelopen weekend weg geweest om helemaal in mijn eentje te schrijven, zonder afleiding, volledig met de focus op mijn boek. Het was heerlijk! Mijn boek wordt echt heeeeel gaaf! Ik heb een schrijfcoach die me super goed adviseert, dus het kan eigenlijk alleen maar een succes worden.

En nu kom ik bij wat mij echt enorm heeft geholpen en nog steeds helpt!
Wellicht wordt het je nu al wel wat duidelijker hoe het werkt met het maken van keuzes. Ik vind het zelf wel lastig om me constant af te vragen of ik een keus maak gebaseerd op punt 1 of op punt 2. En toen hoorde ik nóg iets bij een lezing van van Matt Kahn, een spiritueel leraar in Amerika. je kunt de intentie achter je keus formuleren, wat uiteindelijk zal resulteren in keuzes die daarbij passen. En die daarbij passen. Alsof je intentie werkt als een magneet en sommige zaken aantrekt en andere loslaat. Zo kun jij door je intentie een magneetwerking in gang zetten en als je heel veel geluk en liefde wilt ervaren in je leven, dan formuleer je de intentie van je keus als volgt:

Dat wat ik nu doe/ kies/ ervaar/ beleef daarmee ben ik echt enorm lief/ goed voor mezelf, het is goed voor mijn allerhoogste goed.

Stel je nu voor dat je voor de keus staat om een stuk chocolade te nemen als je je even niet zo happy voelt (pijn vermijden) en je zegt bovenstaande zinnetje van te voren. Kun je voelen wat er gebeurt?
Stel je voor dat je naar je baan gaat, waar je niet echt heel veel zin in hebt, en je zegt deze zin tegen jezelf, zie je dan wat het effect is? Hoe er iets van binnen gebeurt, waardoor er ruimte ontstaat voor iets anders? Bijvoorbeeld om het stukje chocolade extra goed te proeven, of om hele pure chocolade te kiezen. Of, wat betreft de baan, met meer aandacht aanwezig te zijn bij de momenten die jou wel gelukkig maken, zoals misschien het gezamenlijk theedrinken, of de 5 minuutjes die je hebt voordat je volgende afspraak komt. Zomaar 5 minuten helemaal voor jezelf.

Uiteindelijk zal je merken dat je zo steeds meer keuzes gaat maken die bijdragen aan dat wat jou echt gelukkig maakt en ook situaties aantrekt die daar bij passen. En dat gun ik je. Neem de tijd om het te oefenen en ga op ontdekkingstocht naar (nóg) meer geluk in je leven.