Relaties

Zo spot je een narcist tijdens je eerste dates (zodat je direct heel hard weg kunt rennen)

Manieren om een narcist te spotten tijdens je eerste dates

Hij komt op het eerste gezicht waarschijnlijk over als de man van je dromen; hij is charmant, grappig en laat jou heel speciaal voelen. Hij brengt je thuis, hij heeft seks appeal en de chemie hangt voelbaar in de lucht. Je hebt het idee dat je eindelijk geluk hebt, dat ook jij nu een fantastische man bent tegen gekomen….

Maar hoe weet je nou dat je aan het daten bent met een man die wat kleine narcistische trekjes heeft (hebben we die niet allemaal?) of dat je aan het daten bent met narcist die jouw hart gaat breken? Onderstaand zie je wat signalen die jou kunnen waarschuwen:

1 Hij houdt een monoloog in plaats van dat jullie converseren. Een narcist zal in elke conversatie de aandacht weer terug op hem proberen te richten. Het maakt niet uit waar jullie over praten, hij zal het altijd (op zeer charmante wijze) weer zo weten te draaien dat het over hem gaat. En in het begin kan dit nog charmant of grappig zijn, maar luister naar je gevoel. Vind je het jammer dat hij niet nieuwsgierig is naar jou? Neem dit gevoel serieus!

2 Hij heeft geen echte interesse in jou. Is er aan het einde van de avond iets wat hij over jou weet? Weet jij alles over hem? Deed hij in jouw ogen vrij overdreven over het proeven van de wijn, over zijn auto of over zijn hobby? Voelde jij je bijna een beetje verwaarloosd tijdens deze date? Negeer dit gevoel niet!

3 Ongeduldig. Kijk hoe hij omgaat met vertragingen, onderbrekingen en kleine dingen die mis kunnen gaan. Wanneer jullie tafel nog niet gereed is, de ober een fout maakt, de serveerster niet aardig genoeg is of het eten naar zijn smaak niet goed genoeg is, kijk dan eens hoe hij hier op reageert. Een narcist zal boos worden, een scene schoppen of behoorlijk klagen over deze service. Zelfs als het in jouw ogen allemaal niet zo’n probleem is.

4 Jij bent het schatje. Wanneer een narcist iets van jou wil of nodig heeft dan zal hij er alles aan doen om dit te krijgen. Hij zal aanvoelen wat jij nodig hebt en je in de 7de hemel laten wanen. Hij zal je alle aandacht geven, maar hij doet om zijn eigen honger naar geld, seks of controle te stillen. Want dat is zijn motivatie, het gaat allemaal om zijn behoeftes en niet om die van jou.

5 Opletten of anders. Jouw narcistische date zal al jouw aandacht opeisen. Ze vinden het niet prettig als jij wordt afgeleid door iemand of iets anders. Hij zal misschien een grapje maken over of sarcastisch reageren op het feit dat jij “maar door blijft gaan over hoe jouw dag was’ of over hoe jij gezellig met de ober staat te kletsen of een oude bekende die je tegen bent gekomen. Want het zal niet lang duren voordat hij de conversatie weer naar zijn eigen hand zal draaien, want hij wil alle aandacht.

6 Hij heeft overal kritiek op. Jij luistert naar een lijst van klachten over zijn leven, baan, huis of andere dingen. Narcisten hebben altijd iets om over te klagen.

7 Gevaarlijke chemie. Een klassiek signaal van narcisme is seksuele aantrekkingskracht en chemie. En veel vrouwen worden aangetrokken door foute mannen. Er kan tussen jou en een potentiële narcist een enorme aantrekkingskracht zijn.

Foute mannen kunnen een enorme aantrekkingskracht op sommige vrouwen uitoefenen. Maar pas op, want wanneer je een relatie krijgt met een narcist dan kan dit een emotionele uitputtingslag voor jou betekenen. Wanneer je een nieuwe man in je leven bovenstaande signalen vertoont, neem dan rustig de tijd om hem te leren kennen en stort je niet overhaast in een relatie.

www.yourtango.com