Geluk

9 manieren waarop jij je leven moeilijker maakt dan nodig

9 manieren waarop jij je leven zwaarder dan het is

1 Je vat dingen persoonlijk op
Een andere weggebruiker snijdt je af. Je vriend heeft je niet terug ge-appt. Je collega is gaan lunchen zonder jou. Iedereen kan wel een reden vinden om beledigd te zijn. Maar wat heeft er bij jou voor gezorgd dat je beledigd bent? Je dacht dat mensen slechte bedoelingen hadden bij hele normale acties die jij vervolgens persoonlijk op nam. Als een klap in je gezicht.

Blije mensen doen dit niet. Ze maken niet alles persoonlijk. Ze maken dingen niet groter dan ze zijn.

2 Jij bent de ster van jouw verhaal
Het is niet zo gek dat je gelooft dat de wereld om jou draait. Want jij bent altijd het middelpunt geweest van alle ervaringen die je ooit hebt gehad. Jij ben de ster van jouw film. Jij hebt het script geschreven en jij weet hoe je wilt dat het afloopt.

Helaas ben je vergeten om jouw script aan anderen te geven. En als resultaat zijn mensen zich niet bewust van de rol die ze zouden moeten spelen. Maar wanneer ze het dan verpesten omdat ze je geen promotie geven of niet verliefd op je worden dan is jouw film compleet verpest.

Laat je script los. Laat nieuwe karakters binnen in je leven. Omarm veranderingen in het plot.

3 Je gaat uit van het ergste
Je gaat altijd uit van het ergste en je bent aangenaam verrast als het resultaat toch anders blijkt te zijn. In je hoofd worstel je met dingen die in de werkelijkheid helemaal niet zo erg blijken te zijn.

Negatieve gedachtes trekken negativiteit aan. Het is een vicieuze cirkel die steeds sterker wordt. Doorbreek deze cirkel en zorg voor een wat positievere blik op het leven!

4 Je hebt onrealistische of onuitgesproken verwachtingen
Het is de harde waarheid dat mensen je gedachtes niet kunnen lezen. Is je vriend vergeten dat het al 5 en half jaar geleden is dat jullie samen voor het eerst naar de bioscoop gingen? Belde je vriendin niet op het moment dat jij dit wilde? Heeft je vriend zich niet vol lof geuit over je nieuwe jurkje?

Tja verwachtingen liggen vaak aan de wortel van het feit dat je niet gelukkig bent. Verminder je verwachtingen van anderen en vermeerder zo je plezier!

5 Je wacht op een teken
Ben jij ook iemand die geen beslissing neemt zonder dat je een ‘teken’ krijgt? Natuurlijk is het goed om geloof te hebben in spirituele zaken. Maar je kunt het lot soms ook een handje helpen door zelf het heft in handen te nemen.

6 Je neemt geen risico’s
Één woord: LEEF! Maak bij je beslissingen ook eens de keuze om risico te lopen. Je zult fouten maken en soms misschien spijt krijgen, maar over het algemeen zullen de risico’s die je neemt zich uitbetalen. Want het leven is te leuk om altijd maar het veilige pad te kiezen.

7 Je bent je leven altijd aan het vergelijken met anderen
Je bent hartstikke tevreden met de vakantie die je dit jaar hebt geboekt, tot je hoort dat je buren dit jaar een vele leukere reis gaan maken.. Je was hartstikke tevreden met wat voor baan je had, tot je ging vergelijken met anderen. En dit geldt voor alles, voor je bankrekening, je gewicht, je partner etc.

Stop hiermee, het is zonde van je tijd en verpest al je plezier!

8 Je laat anderen van je stelen
Als je een miljoen euro in je huis had zou je er waarschijnlijk alles aan doen om dit te beschermen. Maar een andere bezitting die je hebt, één die veel belangrijker is dan geld, is tijd. En jij doet er weinig aan om je tijd te beschermen. Je geeft het zelfs vrijwillig aan dieven! Egoïstische mensen, negatieve mensen, mensen die maar door ratelen, jij geeft ze allemaal jouw tijd.

Behandel je tijd alsof het een miljoen euro is en bescherm het. Geef het alleen aan de mensen die het verdienen en die het respecteren.

9 Je kunt of wilt niet loslaten
Moet jij iemand vergeven? Wordt het tijd om een mislukte relatie achter je te laten? In het leven verliezen we mensen en moeten we mensen loslaten. Maar ergens zou echt geluk niet bestaan zonder dit gegeven. Het zorgt ervoor dat we dingen die er echt toe doen waarderen. Het helpt ons om te groeien.

Je kunt dingen niet afsluiten, niet als je echt om iemand hebt gegeven en je echt verdriet hebt. Maar probeer je verlies te managen. Zie het in perspectief en zoek hulp als je hulp nodig hebt.

Neem de regie van je leven en maak dingen niet moeilijker dan ze al zijn. Je hebt maar één leven, maak er wat moois van.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?

Thoughtcatalog.com