Geluk

13 signalen dat je een Indigo Kind bent

13 signalen dat je een Indigo Kind bent

Indigo kinderen zijn een nieuwe generatie met een bijzondere gave. Zo zijn ze bijvoorbeeld meer empathisch dan andere generaties. Indigo kinderen zijn gevoelig, nieuwsgierig, onafhankelijk, open-mindet en creatief. Ze zijn intuïtief en worden vaak niet goed begrepen door de massa. Indigo kinderen zijn geboren tussen 1978 en 1988. Herken jij je in onderstaande kenmerken van een Indigo?

1 Je hebt nooit begrepen dat sommige mensen zo koud en berekenend kunnen zijn. Indigo kinderen worden geboren met meer empathie dan de meeste mensen. Soms kunnen ze het gevoel hebben dat ze totaal anders zijn dan de meeste mensen. Zij zullen nooit iemand slecht of kil kunnen behandelen. 

2 Je voelt meer dan andere mensen. Je huilt bij films als ze zielig zijn en kunt buikpijn van het lachen krijgen als iets grappig is. Wat voor emotie je ook voelt, je voelt deze emoties met je hele lichaam. 

3 Soms vind je het lastig om mensen niet over je heen te laten lopen. Juist door je gevoeligheid voor anderen kun je zelf in de problemen komen. Want hoewel Indigo kinderen onafhankelijk zijn, willen ze ook niemand teleurstellen of boos maken.

4 Je worstelde op school. Hoewel Indigo kinderen intelligent zijn vinden ze het lastig om zich te schikken naar traditionele denkwijzen. Ze vinden structuur lastig omdat ze dit niet altijd snappen. Vaak worstelt een Indigo kind op een strenge school terwijl ze juist uitblinkt op een vrijere school. Om succesvol te kunnen zijn hebben ze meer vrijheid nodig dan andere kinderen. 

5 Je wilt altijd weten hoe dingen werken. Één van de kenmerken van een Indigo kind is dat ze een aangeboren nieuwsgierigheid hebben. Indigo kinderen willen alles begrijpen. Waar andere mensen genoegen nemen met een antwoord wil een Indigo kind het antwoord echt begrijpen. 

6 Je bent nooit helemaal ‘normaal’ of ‘standaard’ geweest. Indigo’s voelen zich vaak en buitenstaander. Omdat ze open zijn en veel empathie hebben zijn ze vaak anders dan anderen. Vooral voor kinderen kan het lastig zijn om te leren dat ze op hun intuïtie mogen vertrouwen. 

7 Je bent gedreven om een doel in je leven te vinden. Indigo kinderen willen een betekenisvol leven leiden. Niet zoals mensen die zijn geobsedeerd met carrière maken of geld, is de motivatie van een Indigo dat ze betekenisvol en van waarde willen zijn voor onze wereld. 

8 Je kunt je aangetrokken voelen tot spiritualiteit, maar je bent niet altijd fan van religie. Indigo kinderen zijn ontzettend open-minded, ze zijn geïnteresseerd in verschillende religies en spirituele stromingen, maar ze zullen zelf nooit iets heel streng aanhangen. Ze prefereer een mix van verschillende tradities die hen aanspreekt en zullen niet snel iets uitsluiten.

9 Je bent geïnteresseerd in paranormale onderwerpen. Het is niet gek dat mensen die zo open-minded zijn als Indigo kinderen geïnteresseerd zijn in onderwerpen die anderen misschien angstig of raar vinden. Ze vinden het leuk om meer te leren over de wereld, ook over de wereld tussen hemel en aarde. 

Volg Herhealth.nl op Instagram

10 Je hebt niet automatisch respect voor autoriteit. Indigo kinderen zijn niet de personen die geen respect hebben, maar ze hebben geen respect voor een regel omdat het nou eenmaal de regel is. Ze willen begrijpen waarom deze regel is bedacht en als het dan inderdaad logisch is zullen ze deze regel respecteren.

11 Je bent wijzer dan de meeste mensen van jouw leeftijd. Op jonge leeftijd kunnen Indigo kinderen zich misplaatst voelen omdat ze intelligenter, onafhankelijker en emotioneel verder zijn dan andere kinderen van hun leeftijd. Hoewel dit in het begin lastig is, vinden Indigo kinderen vaak een manier om hiermee om te gaan zonder zich altijd een buitenstaander te voelen. 

12 Diep van binnen heb je het gevoel dat je speciaal bent, maar niet op een narcistische manier! Het is niet zo dat je denkt dat jij zo geweldig of bijzonder bent, maar meer dat je een gevoel hebt dat je iets kunt betekenen voor deze wereld. Jij bent hier om de wereld een stukje mooier te maken, punt.

13 Je voelt je liever tevreden dan rijk. Je geeft, tot een zekere hoogte, niet zo veel om geld. Als jij je rekeningen kunt betalen en een comfortabel leven kunt leiden dan voel jij je rijk. Je bent niet iemand die altijd meer wil of meer nodig heeft in het leven. 

  Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?

ThoughtCatalog.com