Geluk

21 manieren om een productief, gelukkig en evenwichtig persoon te zijn

We proberen allemaal productief te zijn. We hebben allemaal veel dingen die we moeten doen, voor werk, voor onze vrienden, voor onze families. Dat is allemaal goed.

Misschien ben je te druk om alles gedaan te krijgen. Om het boek te schrijven dat je al lang van plan bent te schrijven. Te druk om naar de sportschool te gaan. Of verdrink je in e-mails en wil je dat het stopt. Het hoeft niet zo te zijn.

 1. Houd what’s app alleen voor vrienden. Als er te veel manieren zijn waarop mensen contact met je kunnen opnemen, lijkt de dag nooit te eindigen en heb je nooit tijd om na te denken. Probeer zo min mogelijk zakelijke app-berichten te sturen – alleen e-mail en telefoongesprekken. Wanneer je een appje ontvangt, weet je dat het van een vriend is.
 2. Loop tijdens al je telefoongesprekken. Je zult er gelukkiger van worden.
 3. Een kleine to-do lijst van 5 items, indien dag in dag uit voltooid, zal je ver vooruit helpen ten opzichte van anderen.
 4. Benut je tijd in de ochtend voordat je aan e-mail of sociale media begint. Schrijf in een dagboek, ontbijt met je kinderen, neem een lange douche. Duik niet meteen in de drukte. Heb eerst wat rustige en bedachtzame tijd.
 5. Inbox zero. Inbox zero. Inbox zero. (maar hier is de sleutel: je hoeft niet op de meeste te reageren. Verwijderen/archiveren is je vriend)
 6. Wat is je belangrijkste doel? Oké, waarom doe je al die andere dingen dan?
 7. Lezen is werk, belangrijk werk eigenlijk. Laat niemand je iets anders vertellen.
 8. Als je worstelt met iets, print het dan uit en bekijk het in fysieke vorm. De computer is een medium en niet altijd het beste. Voel je niet vastzitten of eraan gebonden.
 9. Verwijder de gekke mensen uit je leven. Dat wil zeggen, mensen die te veel e-mails sturen, mensen die drama veroorzaken, mensen op wie je niet kunt rekenen, mensen die je tijd verspillen met projecten die nergens toe leiden. Het is niet eerlijk tegenover jou, je klanten/werkgever, je familie.
 10. Wees op je hoede voor zowel werkverslaving als werkafkeer. Het zijn twee kanten van dezelfde medaille. Vraag jezelf af: waarom doe ik dit? Vermijd ik iets in mijn leven? Ben ik aan het adrenalineren? Is dit echt zo belangrijk?
 11. Stel geen voicemail in. Of als je dat wel doet, vertel mensen dan om je te mailen.
 12. Beweging zal je productiever maken. Het zal je geest helder maken, negatieve energie verwijderen en je elke dag een overwinning bezorgen.
 13. Wees voorzichtig met het weggeven van je tijd alleen omdat iemand het vraagt.
 14. Speel geen mobiele telefoonspelletjes. Ze zijn ontworpen om verslavend te zijn. Bovendien ben je een volwassene. Lees een artikel of pak een boek op.
 15. Kies een set kleding die je leuk vindt en comfortabel vindt en koop er veel van. Iedereen, van de president tot Steve Jobs, realiseert zich dat dit een manier is om onnodige beslissingen te verminderen. Het betekent ook dat je gefocust bent op wat belangrijk is (wie je bent vs. hoe je eruitziet).
 16. Robert Louis Stevenson heeft een quote die ongeveer zegt: “Denken dat je werk vreselijk belangrijk is, is het eerste teken van krankzinnigheid.” Onthoud… je bent niet de president van de wereld hier. Ontspan. Het komt wel goed.
 17. Koop geen vliegtuig-wifi – gebruik die tijd om bij te blijven, te denken, onbereikbaar te zijn.
 18. Plaats een inspirerend citaat of twee boven je bureau. Niet zoiets als “Hang in there” met een foto van een kat, maar iets dat je herinnert aan je doel en de belangrijkste taken die voor je liggen.
 19. Wat verdien je in een jaar? Deel dat door het aantal uren dat je werkt om een echt uurtarief te krijgen. Ik zeg niet dat je niets moet doen voor minder dan dat tarief, maar raak dat getal niet kwijt. Laat het meewegen in je keuzes.
 20. Eén ding dat het zal doen, is je helpen ‘Nee’ te zeggen tegen dingen. Wat essentieel is. Je moet vaker ‘Nee’ zeggen. We moeten het allemaal doen.
 21. Je moet weten waarom je doet wat je doet – wat je waardeert en wat belangrijk voor je is. Anders vergelijk je jezelf voortdurend met andere mensen, wat niet alleen een grote afleiding zal zijn, maar je ook ellendig zal maken.

Dit zijn dingen die ik de afgelopen jaren heb geleerd. Ik volg ze niet altijd, maar heb er altijd spijt van als ik dat niet doe.

Houd evenwicht, blijf in beweging en blijf gelukkig!

 Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?

Thoughtcatalog.com