Geen categorie

5 eerlijke manieren om een betere versie van jezelf te worden

  1. Houd van jezelf

Makkelijker gezegd dan gedaan, dat begrijp ik. We hebben allemaal moeilijke momenten en slechte dagen waarop we alles zouden doen om ons uiterlijk te veranderen en al onze interne gebreken uit te wissen. Maar zodra je echt en oprecht van jezelf houdt, van binnen en van buiten, zul je in vrede zijn met alles en iedereen om je heen. Oordelen en kritiek van anderen zullen geen invloed meer op je hebben. Je hebt niemand’s goedkeuring nodig. Je hoeft niet voortdurend excuses te maken voor je eigenaardigheden en eigenschappen. Zodra je leert tevreden te zijn met jezelf, zul je in vrede leven.

  1. Begrijp je eigenwaarde en compromis nooit

Veel mensen worstelen met hun eigenwaarde en wat ze echt verdienen. We accepteren de liefde die we denken te verdienen, maar dat betekent niet dat het eigenlijk goed genoeg voor ons is. We compromitteren onze wensen en behoeften zonder er echt bij stil te staan, terwijl we eigenlijk die aspecten van ons leven krachtig zouden moeten beschermen. Ja, in elke vorm van relatie zal er wat compromis nodig zijn. Maar je mag nooit, maar dan ook nooit, jezelf opgeven voor iemand anders. Als iemand niet voldoet aan je wensen en behoeften om je gelukkig te houden, zelfs als je smoorverliefd bent op die persoon, dan zijn ze niet de juiste voor jou. Om de beste versie van jezelf te worden, moet je je eigenwaarde en je waarde herkennen en daarnaar handelen.

  1. Waardeer wat je hebt

Dit is van cruciaal belang. Je moet in staat zijn om om je heen te kijken en al het goede in je leven te erkennen. We besteden zoveel tijd aan het piekeren over de slechte dingen – de dingen die we willen maar die altijd buiten ons bereik lijken te liggen – dat we volledig voorbijgaan aan wat we wel hebben. Dit was een regelmatige oefening die mijn therapeut me altijd liet doen, omdat het leek alsof ik altijd over iets aan het klagen was. Als ik klaagde dat ik slecht werd betaald op mijn werk, liet ze me beseffen dat ik dankbaar moest zijn dat ik überhaupt werk had. Als ik klaagde dat ik nog steeds bij mijn ouders woonde, vertelde ze me hoe gelukkig ik was dat ik een thuis had om in te wonen totdat ik op eigen benen kon staan.

Volg Herhealth.nl op Instagram

Ze maakte me altijd bescheiden en bewust van het feit dat dingen veel erger zouden kunnen zijn, zelfs als alles om me heen uit elkaar lijkt te vallen, zijn er altijd dingen die ik zou moeten waarderen. We moeten stoppen met ons voortdurend te concentreren op de dingen die we niet hebben en de dingen die we willen, en zien wat we wel hebben.

  1. Leer dingen los te laten

Vasthouden aan oude problemen, relaties en gevoelens doet alleen maar schade aan jezelf. Door het verleden of dingen die je in het verleden hebben gekwetst niet los te laten, kun je nooit verdergaan en de positieve toekomst voor je zien. Het koesteren van het verleden is giftig. Het vasthouden aan schuldgevoel, wrok, schaamte of enige andere negatieve emotie zonder enige mogelijkheid om het te veranderen, zal je gek maken en je zult nooit gelukkig leven. Je moet leren om je verleden te accepteren en los te laten om een beter persoon te worden en een beter leven te leiden.

  1. Zorg voor jezelf

Fysiek, mentaal, emotioneel. Het is onmogelijk om je op je best te voelen als je niet de tijd neemt om aan je persoonlijke behoeften te voldoen. Soms, als ik me echt neerslachtig voel en het idee heb dat ik vastzit, evalueer ik mijn recente levensstijlkeuzes. Meestal ontdek ik dat ik te veel drink, nauwelijks beweeg, niet genoeg slaap krijg en problemen negeer die ik juist zou moeten bespreken. Gewoonlijk, als we ons een beetje uit balans voelen, confronteren we iets niet dat we zouden moeten aanpakken. Dus het is altijd nodig om veranderingen in ons leven aan te brengen om onze fysieke en mentale toestand te verbeteren.

 Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?

Thoughtcatalog.com