Gezond gewicht Gezondheid

7 goede redenen om minder vlees te eten

7 goede redenen om wat minder vlees te eten

Wij eten in Nederland enorm veel vlees; op je boterham, bij de borrel en als hoofdelement van de avondmaaltijd. Er zijn veel goede redenen om minder vlees te eten en meer groente, fruit, noten bonen en zaden eten in plaats van vlees kan veel positieve effecten op je gezondheid en het milieu hebben. Voor wat extra motivatie om minder vlees te eten zie je hieronder 7 redenen waar je over na kunt denken.

1 Grote kans dat je hartgezondheid beter wordt
Hart en vaatziekten zijn doodsoorzaak nummer 1 bij vrouwen in Nederland. Het is bewezen dat door patiënten over te laten schakelen op een plantaardig-dieet (een plant-gebaseerd dieet is het eten van verse groenten, fruit, volkoren granen, zaden, noten, bonen en linzen) ze niet alleen sommige hart en vaatziektes konden genezen maar in sommige gevallen zelfs de schade van de ziektes konden terugdraaien.

2 Je blijft slank

Onderzoek heeft aangetoond dat het eten van vlees wordt gelinkt aan obesitas.

3 Je bespaart geld
Vegetarische en veganistische maaltijden kosten vaak minder dan maaltijden met vlees.

4 Klimaatverandering
De veehouderij draagt wereldwijd voor 14,5% bij aan de uitstoot van broeikasgassen als CO2, methaan en lachgas – evenveel als de transportsector. Eén koe stoot jaarlijks net zoveel broeikasgassen uit als 4,5 auto’s, ofwel het rijden van 70.000 km.

5 Je bent in goed gezelschap

Sterren als Natalie Portman, Ellen DeGeneres, Olivia Wilde en Paul McCartney eten ook geen vlees meer.

6 Topisch regenwoud
Om de enorme veestapel van voedsel te voorzien is enorm veel voeding nodig. Voor het veevoer van onze kippen, koeien en varkens worden nu kilometers tropisch oerwoud gekapt om plaats te maken voor sojaplantages. Met het verdwijnen van apen- en andere diersoorten tot gevolg. Het land wordt voorgoed verpest door erosie.

7 Je ontdekt nieuwe heerlijke recepten

Weer een stukje kip vanavond bij het diner? Door minder vlees te eten word je een stuk creatiever en kun je heerlijke nieuwe gerechten uitproberen.

Af een toe een maaltijd zonder vlees is helemaal niet zo eng of moeilijk als het lijkt. Er zijn heerlijke recepten op het internet te vinden waarbij je geen vlees nodig hebt om een lekkere maaltijd te kunnen maken. En je gezondheid en de aarde zijn je er dankbaar voor!

Bron:
wakkerdier.nl