Geluk

9 dingen die gelukkige mensen niet doen

6 Levenshoudingen die enorm aantrekkelijk zijn

We kijken vaak naar de gewoontes en de mindset van gelukkige mensen, maar we kijken stukken minder naar het gedrag wat gelukkige mensen niet vertonen. Daarom zie je onderstaand een overzicht van de dingen die gelukkige mensen niet doen.

1 Ze bekritiseren anderen niet
Gelukkige mensen hebben niet de behoefte om andere mensen te bekritiseren. Wanneer je andere mensen bekritiseert dan zegt dat vaak meer over jezelf dan over de ander. Vaak halen we anderen naar beneden om onszelf beter te voelen, wat vaak een teken van onzekerheid is. Gelukkige mensen leven met andere mensen mee en hebben er geen behoefte aan om ze naar beneden te halen.

2 Ze vergelijken niet
Gelukkige mensen zijn tevreden met hun eigen levenskeuzes. Ze zijn dankbaar voor wat ze hebben en ze vergelijken hun levensstijl niet met die van anderen.

3 Ze klagen niet
Door te klagen focus jij je op de dingen die je niet hebt, in plaats van op de dingen die je wel hebt. Je zult in je leven waarschijnlijk nooit alles krijgen wat je wilt, gelukkige mensen weten dit en hebben hier vrede mee.

4 Ze leven niet in het verleden
Leven in het verleden betekent vaak dat je blijft hangen bij dingen die niet goed zijn gegaan of waar je spijt van hebt. Vaak is dit tijdverspilling. Laat de dingen los die je toch niet kunt veranderen.

5 Ze verspillen geen tijd
Gelukkige mensen kennen het belang van in het nu leven en proberen alles uit het leven te halen wat er in zit.

6 Ze proberen anderen niet te veranderen
Gelukkige mensen accepteren hun vrienden en kennissen voor wie ze zijn, zonder ergernis of frustratie. Ze kijken naar het positieve in ieder mens.

7 Ze zorgen dat ze als mens blijven groeien
Ze focussen zich op hun doel, hun droom, hun dagelijkse gewoontes en hun gezondheid. Door gefocust te blijven bereiken ze ook daadwerkelijk hetgeen wat ze willen bereiken.

8 Ze maken zich geen zorgen over wat anderen van ze denken
Gelukkige mensen houden zich niet bezig met wat anderen van ze denken. Ze doen wat ze doen omdat zij daar achter staan en omdat het voor hen goed voelt.

9 Ze blijven niet hangen in gepieker
Gelukkige mensen weten dat gepieker ze niets brengt en dat je er depressief en gestrest van kan worden.

MindBodyGreen