Diner Recepten

Recept: Tonijn Tortilla

Tonijn tortilla

Het is heel belangrijk om voldoende eiwitten binnen te krijgen. Eiwitten zijn nodig om onwijs veel processen in je lichaam goed te laten functioneren. Eiwitten zijn opgebouwd uit aminozuren. Die aminozuren zijn essentieel voor het eiwit in je lichaamscellen. Ze werken eigenlijk als een soort bouwstenen. Sommige aminozuren maakt je lichaam zelf aan, maar andere moet je binnen krijgen via voeding. Dit recept voor tonijntortilla kan je met recht een eiwitbommetje noemen. Super simpel, glutenvrij en ideaal voor sporters, dit gerecht is het allemaal!

Voor 2 personen

Wat heb je nodig?

♥ een ovenschaal of springvorm, eventueel bekleedt met bakpapier

Wat zit erin?

♥ 4 eieren
♥ 200 gram aardappelblokjes
♥ blikje tonijn op water à 120 gram
♥ 75 gram taugé
♥ 1 rood ui
♥ 1 teentje knoflook
♥ scheutje (plantaardige) melk

En hoe doe je het?

♥ Prik het zakje aardappelblokjes even in met een vork en zet ongeveer 3,5 minuut in de magnetron. Je kan de aardappeltjes ook even kort koken.

♥ Verwarm de oven voor op 200 graden.

♥ Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan. Pers de knoflook en snijd het uitje in ringen. Bak de knoflook, de ui en de aardappels even 4 tot 5 minuten aan.

♥ Kluts de eieren in een kom en voeg het aardappelmengsel, de taugé en een scheutje melk toe. Laat de tonijn uitlekken en voeg ook deze toe aan de eieren. Breng op smaak met wat zout en peper.

♥ Bak de tortilla in ongeveer 20-25 minuten gaar in de oven.

TIP: Een stukje tortilla over? Verwen jezelf de volgende dag met een lekkere lunch! De tortilla kan zowel koud als warm gegeten worden.