Geluk

10 redenen om een vroege vogel te worden

Waarom jij ook een ochtenpersoon kan zijn

Door Ashley White voor MindBodyGreen.com

Het grootste gedeelte van mijn leven was de snooze-knop mijn beste vriend, elke ochtend liet ik mijn wekker meerdere keren afgaan. Toen ik nog studeerde kwam ik het grootste gedeelte van de tijd, ’s ochtends net op tijd binnen rennen zonder cafeïne, zonder ontbijt en nog niet echt wakker. Ik begon de dag laat, haastte me de hele dag en klapte ’s avonds uitgeput op de bank.

Maar toen ik was afgestudeerd en pas 6 weken later zou beginnen aan mijn nieuwe baan en dus rust had, begon ik mijn dagen te vullen met schrijven, lezen, hardlopen, wandelen en fietsen. En ik realiseerde me hoe blij ik werd van deze activiteiten.

Maar na deze relaxte periode moest ook ik gewoon aan het werk. En het harde werken en de dagelijkse realiteit zorgden ervoor dat ik mijn positieve gewoontes liet vallen. Ik realiseerde me dat de enige manier waarop ik mijn gewoontes vol kon blijven houden was door het gehaast voor te blijven.

Ik geloofde altijd dat er een magische combinatie van taken, rituelen en apps was die mijn vroege ochtenden beter zouden maken, maar die zijn er niet. Ik ging gewoon de eerste keer om 5.30 uur mijn bed uit. Ik begon met schrijven, ging naar buiten toen de zon op kwam en vervolgde mijn dag.

Maar de voordelen die ik sindsdien ervaar zijn enorm. Hier zie je hoe mijn leven is verbeterd sinds ik een vroege vogel ben geworden:

1 Ik heb niet meer uren in een dag nodig
Voor de eerste dagen voelden de eerste 10 minuten in de ochtenden ongemakkelijk. Maar ik leerde al snel om iets te doen wat ik leuk vind – schrijven – en het ongemakkelijke vermoeide gevoel verdween al na 1 week. En zelfs nu, als ik dagen van 12 uur maak op mijn werk, voel ik me nog steeds gezegend wanneer ik elke dag in alle rust kan doen wat ik leuk vind.

2 Ik schuif dingen niet voor me uit
Nadat ik heb geschreven heb ik nog ongeveer een uur om te gaan sporten of om dingen te regelen. De ochtenden voelen zo waardevol dat het absurt lijkt om ’s ochtends om 5.30 uur mijn tijd te verdoen (zoals scrollen op mijn Twitter feed) terwijl ik iets productiefs kan doen.

3 Ik ben veel minder vaak te laat
Ik heb nu de tijd om mijn dag te plannen, waardoor het makkelijker wordt om dingen op tijd te doen en om het huis op tijd te verlaten.

4 Ik begin mijn dag met beweging
Vroeger kon ik het niet opbrengen om enthousiast te zijn over bewegen in de ochtend. Maar sinds ik een vroege vogel ben, ga ik 3 keer per week hardlopen in de ochtend. En ik voel me zo ontzettend gelukkig met deze nieuwe gewoonte. Ik zie het als mijn bewijs voor mijn zelfrespect en het bewijs dat ik kan veranderen.

5 Ik voel een diepere connectie met mijn partner
Omdat ik nu wakker ben als mijn echtgenoot naar zijn werk gaat, hebben we nu elke morgen wat tijd om te kletsen terwijl we koffie drinken. Dit is een heerlijke tijd en echt van ons samen. Het is mijn dagelijks momentje met mijn favoriete persoon.

6 Ik drink meer water
Ik heb meer momenten waarbij ik me dorstig voel en water drink. Wanneer ik in huis rommel om me voor te bereiden op het schrijven of wanneer ik naar buiten wil gaan om te sporten ben ik niet gehaast. Nu kan ik rustig wat water drinken. In mijn oude schema gunde ik me daar de tijd niet voor, omdat ik vooral door het huis rende om op tijd in mijn auto te zitten om naar werk te gaan.

7 Ik eet minder grote porties van betere kwaliteiten voedsel
Ik vind het nu leuk om te genieten van mijn ontbijt. Wat de toon zet voor de maaltijden voor de rest van de dag. Ik luister nu beter naar de signalen die mijn lichaam mij geeft waardoor ik stop met eten voordat ik te vol ben.

8 Ik maak thuis mijn lunch
Ik eet niet langer in restaurants of de kantine wanneer ik wil lunchen. Omdat ik nu de tijd heb, neem ik hummus, komkommer, olijven, Griekse yoghurt, noten en pure chocolade mee voor de lunch.

9 Ik val af
Ik ben 2,5 kilo afgevallen zonder te diëten, maar door de extra beweging die ik krijg en door mindful te eten.

10 Ik voel me relaxter
Mijn ochtenden zijn bijna nooit meer gehaast. Het lijkt alsof ik een geheim luikje met tijd heb ontdekt. Ik voel me de hele dag tevreden en rustig, zelfs tijdens stressvolle situaties op het werk.