Ontbijt Recepten

Recept: Blueberry crumble ontbijt met havermout

Blauwe bessen crumble ontbijt
Geschreven door Redactie

Oh echt mmmm… wat een heerlijk ontbijtrecept zeg. Ik had dit recept al een keer eerder gemaakt maar toen was ik zo lekker handig bezig en had ik gezouten noten erin gedaan en dat proefde nou niet zo fantastisch. Vandaag besloot ik om dit recept nog maar eens te maken en dan net even anders.. en dat was zeker een succes!! Dit ontbijt Blueberry Crumble lijkt zelfs ongezond omdat het zo lekker is, maar het is juist gezond!!

Nou wat wil je nou nog meer.. een super lekker, makkelijk, best wel snel en gezond ontbijt?! In dit crumble recept zit ook een peer, dit combineert zeker goed. Als je nooit zo van de gezonde ontbijtjes bent, nou echt geloof me… dit vind je lekker! Probeer het maar eens, wedden dat je het lekker zal vinden? Je kunt deze blueberry crumble zo eten, maar het is ook erg lekker met een schepje yoghurt of kwark erbij. Nou hier komt het recept, succes ermee en vooral EET SMAKELIJK!

Ingrediënten: (2 personen)

  • 200 gram  blauwe bessen
  • 1  peer
  • 1 handje amandelschaafsel
  • 1 el kokosolie
  • 1,5 el honing
  • 30 gram speltmeel
  • 20 gram havermout
  • 1 schijfje citroen

Zo doe je het:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Zorg ervoor dat de bosbessen zijn ontdooid als je net zoals ik een doosje bosbessen gebruikt uit de diepvries.
  3. Schil de peer en snijd in kleine stukken.
  4. Meng het speltmeel met de havermout, honing en kokosolie. (gesmolten kokosolie)
  5. Meng alles goed door elkaar en besprenkel met een klein beetje citroensap.
  6. De peer en bosbessen voeg je nu ook toe aan het crumble mengsel.
  7. Pak een kleine ovenschaal en voeg hier de blueberry crumble in!
  8. Zet de blueberry crumble voor ongeveer 20 minuten in de oven. (het is klaar wanneer de crumble een beetje bruin is geworden)
  9. Haal uit de oven en serveer met eventueel wat yoghurt/kwark.

Eet smakelijk!

Hongeralseenpaard.nl

Deel op:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Over de schrijver

Redactie