Geluk

5 dingen die positieve mensen anders doen

5 dingen die we van positieve mensen kunnen leren

Je trekt aan wat je bent. Dus hoe positiever jij in het leven staat, hoe positiever de dingen zijn die jij aantrekt. Sommige mensen lijken te sprankelen van de positiviteit, wat er ook gebeurt. Maar misschien kunnen we wel wat opsteken van die mensen, onderstaand zie je wat zij anders doen:

1 Ze vermijden een slachtoffer mentaliteit
Positieve mensen geven dingen buiten zichzelf geen schuld voor de dingen die ze overkomt. Ze realiseren zich dat ze de controle hebben over hun emoties. Positieve mensen nemen de volle verantwoordelijkheid voor hun eigen gedachtes en acties en staan het niet toe dat negatieve gedachtes ze tegenhouden. Hoewel het tijd en toewijding kost om zoveel controle over je geest te krijgen, is het goed om te beginnen met het loslaten van drempels uit het verleden.

2 Ze zorgen goed voor zichzelf
Simpel gezegd, positieve mensen houden van zichzelf. Omdat ze hun eigen beste vriend zijn geworden, behandelen ze zichzelf enorm goed. Ze eten dingen die goed voor hun lichaam zijn en de ze energie geven, ze zorgen ervoor dat ze hun lichaam elke dag bewegen, ze maken tijd vrij voor zichzelf en ze hebben een baan of hobby’s waar ze blij mee zijn. Ze weten dat geluk bij jezelf begint, dus ze hebben hard aan zichzelf gewerkt.

3 Ze zijn niet opzoek naar geluk, ze creëren geluk
Positieve mensen zijn niet opzoek naar geluk. Ze creëren het elke dag op basis van hun gevoelens, gedachtes en relaties met anderen. Ze zien overal wat moois in en hoeven daarom niet opzoek naar geluk. Ze zien geluk in de vogel die fluit of de zon die schijnt of de vreemde die gedag zegt op straat. Ze zijn dankbaar voor de kleine dingen die het leven ze geeft en hierdoor stralen ze geluk en positiviteit uit.

4 Ze zijn niet bang om te falen
Door hun positiviteit zijn ze niet bang om te falen. Niet dat ze grootheidswaan hebben, zeker niet. Maar ze vinden het niet erg om te falen, ze weten dat als iets mislukt ze het in ieder geval hebben geprobeerd. Positieve mensen zien een mislukking als een kans om te groeien. Daarom gaan ze nieuwe dingen aan en beleven ze nieuwe dingen die ze een nieuw gevoel van positiviteit geven.

5 Ze maken zich niet druk over kleine dingen
Positieve mensen laten zich niet uit het veld slaan door onbelangrijke kleine dingen. Natuurlijk kent ook hun leven pieken en dalen, maar ze accepteren dat het leven niet alleen uit hoogtepunten bestaat. Ze accepteren pijn en verdriet en werken zich door moeilijke situaties heen. En ze laten zich zeker niet door deze situaties uit het veld slaan. Daarnaast vragen ze zichzelf bij kleine dingen af: “Is dit het echt waard om me zo druk over te maken?”. Op deze manier blijven ze dingen in perspectief zien en onthouden ze wat echt belangrijk is. Want is een lekke band of een flinke regenbui het echt waard om je hele humeur door te laten verpesten?