Gezondheid

Wil je sterkere en gezondere tanden? Begin met deze 6 tips

Gezonde tanden

De gezondheid van je mond is belangrijker dan je denkt, want wist jij dat er een samenhang is tussen je mondgezondheid en je algemene gezondheid? Hart- en vaatziekten, diabetes en zwangerschapscomplicaties worden bijvoorbeeld al een tijdje gekoppeld aan mondproblemen. Dus naast dat we allemaal graag een mooie en stralende lach willen is het dat dus ook belangrijk voor je algemene gezondheid om je gebit goed te verzorgen. Daarom hebben wij 6 effectieve maar eenvoudige tips voor je op een rij gezet:

1 Gebruik een tongschraper
Voordat je ’s ochtends je tanden poetst, gebruik je eerst een tongschraper. Dit is een makkelijke manier om je mond gezond te houden. Het is aangetoond dat het schrapen van je tong ervoor zorgt dat je schadelijke bacteriën verwijdert en hierdoor je mond gezonder houdt.

2 Poets elektrisch
Natuurlijk moet je minimaal 2 keer per dag je tandenpoetsen, maar de beste tandenborstel om dit te doen is toch een elektrische tandenborstel. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat elektrisch poetsen effectiever is dan poetsen met een handtandenborstel.

3 Gorgel met zout water
Door te gorgelen met zout water verminder je de kans op ontstekingen in je mond. Gebruik voor het gorgelen een glas met warm water met daarin een kwart theelepel zout.

4 Gebruik een rietje
Citroenwater, limonade, frisdrank allemaal dranken die een aanslag op je tanden zijn. Drink deze drankjes daarom met een kartonnen of herbruikbaar rietje en bescherm op deze manier je tanden. 

5 Tanden bleken
Als je aan tanden bleken denkt dan klinkt dit misschien niet als iets waar je sterkere tanden van krijgt, maar het tegendeel is waar! Juist door thuis je tanden te bleken (met een veilige niet agressieve set natuurlijk) kun je onzuiverheden verzamelen en wegpoetsen. 

6 Probeer natuurlijke mondspoeling
Probeer een natuurlijke mondspoeling zodat je niet alle bacteriën in je mond dood, want sommige bacteriën in mond heb je nodig om je tanden juist te beschermen.