Gezondheid

De 5 voordelen van shea butter

sheabutter

Er zijn maar weinig beauty producten zo fijn als shea butter. Niet alleen doet het waar het voor is bedoeld: je huid en haar van top tot teen hydrateren, het ruikt ook nog eens heerlijk waardoor het een feestje is om aan te brengen. 

Wat is shea butter?
Shea butter wordt gemaakt van het vet wat wordt onttrokken van de noten van shea boom, een boom uit west Africa. Shea butter is enorm populair omdat het zacht en fijn aanvoelt, maar ook omdat het rijk is aan vitaminen en vetzuren. Het is ook niet voor niets dat shea butter voor veel mensen het favoriete ingrediënt in hun bodylotion of handcréme is. 

Wat zijn de voordelen van het gebruik van shea butter?

1 Het hydrateert je huid super goed.
Dankzij de hoge aanwezigheid van vetzuren maakt het je huid zijdezacht, terwijl het snel in je huid trekt en niet vet aanvoelt. 

2 Het beschermt je huid.
Niet alleen verzorgt shea butter je huid, het beschermt de huid ook nog eens. Onderzoek wijst zelfs uit dat shea butter hetzelfde effect op de huid heeft als ceramiden. Ceramiden zijn lipiden (vetten) die van nature op de huid voorkomen en die je huid beschermen. 

3 Het werkt onstekingsremmend.
Er is aangetoond dat shea butter extract ontstekingsremmer werkt. Dit komt gedeeltelijk door zijn beschermende eigenschappen, maar ook door de hoge concentraties vitamine E. 

4 Het werkt helend.
De huid repareren na bijvoorbeeld ontstekingen of acne kan een lang proces zijn, sommige littekens gaan zelfs nooit meer weg. Maar onderzoek wijst uit dat shea butter de huid kan verbeteren en het de tijd die het nodig heeft om te helen kan verkorten.  

5 Het vermindert huidveroudering.
Waarschijnlijk komt dit door de eigenschappen die hierboven zijn genoemd. Onderzoeken ondersteunen de claim dat shea butter je helpt om huidveroudering te verminderen.  

Klinkt goed toch? Nog een extra bonus is dat shea butter ook goed voor je haar is. Vooral droog en pluizend haar heeft baat bij de verzorgende eigenschappen van shea butter. Klinkt eigenlijk als een onmisbaar product voor in onze badkamer.