Ontspanning Single

13 leuke dingen die je alleen kunt doen!

13 leuke dingen om alleen te doen

Soms zijn we zo druk bezig met invullen van elke minuut van de dag met andere mensen dat we vergeten om een stap terug te doen en om onszelf wat quality tijd alleen te geven. Want tijd alleen doorbrengen is een manier om jezelf weer op te laden waardoor je er weer tegen aan kunt! Dus stap over je angst heen en doe wat leuks met jezelf!

1 Ga naar de film. Kies een film die jij leuk vindt, ga overdag of ’s avonds net waneer het jou het beste uitkomt. Er zijn ontzettend veel mensen die alleen naar de bioscoop gaan, dus het is echt niet meer gek en je hoeft je er zeker niet voor te schamen!

2 Bezoek een nieuwe stad. Pak je auto of de trein en bezoek een stad waar je nog niet eerder bent geweest. Wandel op je gemak door deze nieuwe stad, ga een kopje koffie drinken en geniet van een heerlijke lunch. Misschien kun je nog even gaan shoppen. Doe wat jij wilt en op jouw tempo, geniet er van.

-> 8 redenen waarom tijd alleen doorbrengen een cadeautje is

3 Ga naar een museum. Sluit je aan bij een tour of zet een koptelefoon op met je eigen tour en laat je inspireren.

4 Ga een dag naar de sauna en of neem een massage. Het is een heerlijke manier om tot rust te komen. Veel saunacomplexen hebben stiltesauna’s waar sowieso niet gepraat mag worden en er zijn veel mensen die alleen een sauna bezoeken, echt een aanrader.

-> Praktische tips om alleen maar niet eenzaam te zijn

5 Ga naar de bibliotheek of een boekhandel en neem je tijd om jouw nieuwe favoriete boek uit te zoeken. Wandel door de gangen en laat je verassen.

6 Kijk een aantal afleveringen van je favoriete serie achter elkaar. Haal lekkere dingen in huis en relax.

> Alleen zijn is veel beter voor je dan je denkt

7 Ga mensen kijken in het park. Het is sowieso heerlijk om een rondje te lopen en neem een break op een bankje en aanschouw iedereen die voorbij komt.

8 Daag je brein uit. Koop een puzzelboekje en geniet van de uitdagingen die sudoku of kruiswoordpuzzels je te bieden hebben.

9 Maak een wandeling in de natuur. Rijd naar de zee of het bos en maak een heerlijke wandeling waarbij jij jezelf daarna trakteert op een lekkere warme chocolademelk met slagroom.

10 Experimenteer in de keuken. Ga opzoek naar nieuwe recepten en probeer ze uit. Bak een taart of probeer een lastig hoofdgerecht. Zo kun je lekker oefenen voor als je gasten krijgt of je neemt je zelfgemaakte taart mee naar je werk. Wedden dat iedereen blij met je is.

11 Probeer een nieuwe work-out. Soms kunnen nieuwe workouts best lastig zijn om te leren (Zumba bijvoorbeeld). Dus zoek een workout op YouTube en ga los.

12 Neem een lekker warm bad. Zet relaxte muziek op, lees je favoriete magazine en ontspan.

13 Ga een stuk fietsen. Je kunt je hoofd leegmaken en je komt misschien op plekken waar je nog nooit eerder bent geweest.

-> Onderzoekers zeggen dat mensen die graag alleen zijn meer kans hebben op succes