Geluk

8 signalen dat je niet omgeven bent door ‘echte’ vrienden

Geen echte vrienden

Een groot deel van wie je bent is afhankelijk van de mensen die je om je heen hebt ‘verzameld’. Soms heb je geluk met de mensen die je leven binnen komen wandelen, maar jij bepaalt wie er blijven en wie er kunnen gaan. Uiteindelijk zou jij je moeten omringen met mensen die jou een beter persoon maken en die je een goed gevoel krijgen. Onderstaand vind je signalen van mensen die je beter kunt laten gaan.

1 Ze maken alleen tijd voor je als het hen uitkomt
Verspil je tijd en energie niet aan mensen die je alleen om zich heen willen hebben als het ze uitkomt. Je zou iemand niet moeten dwingen om ruimte voor jou in hun leven te maken. Want als ze echt om je geven zullen ze zeker ruimte voor je maken. Een relatie met iemand hebben die niet echt om jou geeft is niet loyaal, het is dom. Weet wat je waard bent en weet wanneer je los moet laten.

2 Ze blijven je herinneren aan de dingen die je in het verleden hebt gedaan
Sommige mensen weigeren om te accepteren dat je niet langer bent wie je was. Dat je fouten hebt gemaakt in het verleden, van ze hebt geleerd en verder bent gegaan. Ze begrijpen misschien niet dat jij bent gegroeid en verder gaat, daarom zullen ze je verleden oprakelen als je ze weer ziet.

Blijf vooruit gaan. Je vasthouden aan het verleden is zonde van je tijd en energie. Soms kun je beter je toekomst repareren door deze mensen los te laten.

3 Ze respecteren je dromen en ambities niet
Als jij het toestaat dat anderen jouw dromen en ambities bepalen dan laat jij het toe dat ze je tegenhouden. Wat jij kunt bereiken heeft niets te maken met wat anderen denken dat jij kunt. Het hangt van jou af, van de energie en tijd die jij ergens instopt.

Maak je geen zorgen over wat anderen van je denken. Leef je eigen leven.

4 Ze hebben meer dan eens tegen je gelogen
Liefde is een werkwoord. Het is actief in al je relaties. Liefde staat ook voor gedrag tussen vrienden en familie. Als iemand tegen je liegt dan hebben ze geen respect voor jou en jullie relatie.

Als je iemand in je leven houdt die meer dan eens tegen je heeft gelogen en je die persoon steeds nieuwe kans geeft dan hebben jullie iets gemeen. Jullie houden beiden niet genoeg van jou!

5 Hun negativiteit tekent zich ook af op jou
Negatieve mensen in je leven zijn niet alleen negatief tegenover jou, maar tegenover iedereen met wie ze contact hebben. Wat ze zeggen en doen is hun realiteit. Het is een projectie van hun worstelingen. Dus als ze iets zeggen wat jou beledigt dan heeft dit niets met jou te maken.

Hoewel jij geen controle hebt over wat ze zeggen. Je hebt wel controle over wat jij wel of niet toestaat wat ze tegen jou zeggen. Positieve dingen gebeuren als je afstand neemt van negatieve mensen.

6 Ze zijn jaloers op wat jij hebt
Een klein beetje jaloers zijn is niet erg. Maar als iemand altijd jaloers is op de dingen die jij hebt of hebt bereikt dan is er een grote kans dat ze iets van je willen. Mensen die heel jaloers zijn op jou vertelt je eigenlijk hoe een grote hekel deze mensen aan zichzelf hebben.

7 Ze motiveren je om te veroordelen
Niemand is perfect. Geen enkele persoon is beter dan de andere. Alleen mensen die anderen mensen beoordelen denken dat dit zo is. Als jij anderen beoordeelt op hun uiterlijk of status dan mis je alles van deze persoon. Als je verder kunt kijken dan zul je zo veel leren over de wereld. Mensen die je motiveren om te oordelen zijn slecht gezelschap. Probeer deze mensen te vermijden.

8 Ze willen dat je iemand bent
Spendeer tijd met mensen die je zien zoals je bent en niet zoals zij willen dat je bent. Vrienden zijn mensen die van je houden en je respecteren om wie je bent. Als iemand verwacht dat je iemand bent die je niet kan zijn, doe dan een stap terug. Het is wijzer om die persoon los te laten dan om te proberen om te voldoen aan het plaatje van de ander.

Wat zou jij nog verder toevoegen? Hoe merk jij dat je in slecht gezelschap bent?

marcandangel.com