Ontspanning

Regio Vorarlberg, het mooiste stukje Oostenrijk?

Dat ik een fan ben van zomervakanties in de bergen is geen geheim. Maar het leek me zo leuk om een keer samen met Bart onze vakantie in de bergen door te brengen. Dus dat hebben we gedaan!

We zijn naar de regio Vorarlberg gegaan, net over de grens met Duitsland. Bart en ik vlogen naar München om vanuit daar met een huurauto naar onze bestemming te rijden, maar het is vanuit Nederland prima met de auto te doen. Ik denk dat je er binnen 8 uur bent vanuit Utrecht.

Maar goed, een actieve vakantie in Oostenrijk, Bart moest het nog maar zien. Zijn favoriete vakantieland is Griekenland, waar hij het heerlijk vindt om aan het strand te liggen, dus dit was wel even wat anders :).

Grosses Walsertal

Onze eerste bestemming was het gebied Biosphere park Grosses Walsertal en wij verbleven in hotel Das Schäfer in Fonanella. Onze aankomst was vooral erg nat en luid, aangezien het keihard onweerde in de bergen toen wij aankwamen. Maar dat was prima, we waren moe van de reis dus we hebben heerlijk in het hotel kunnen relaxen. Beetje zwemmen, sauna’tje en ’s avonds lagen we al vroeg in bed.

De volgend ochtend kwam daar de verrassing, want toen we uit ons raam keken leek het wel alsof er een schilderij in onze kamer hing, wat een uitzicht! De zon scheen en alpen straalden ons tegemoet, leuk! Met de auto zijn we toen naar Bad Rothenbrunnen gereden (geen 10 minuten). Bad Rothenbunnen is een oud jagershuis wat nu een hotel is en vanwaar verschillende wandeltochten starten. Heerlijk om buiten in de natuur te zijn en al na 3 minuten lopen kwamen we onze eerste waterval tegen!

We hebben daar ongeveer 2 uur gewandeld, wat toch wel weer even zwaar was! Onze benen zijn niet gewend aan de bergen :), heerlijk want zo konden we zonder schuldgevoel genieten van onze lunch bij het oude Jagershuis. Na de lunch moesten we het gebied Biosphere park Grosses Walstertal helaas al weer gedag zeggen aangezien we door gingen naar het Bregenzerwald.

Even uitrusten tijdens onze eerste hike van de vakantie @Biosphere park Grosses Walsertal

Heerlijk in de buitenlucht! @Biosphere park Grosses Walsertal

Bregenzerwald

Ik kan je één ding zeggen over het gebied Bregenzerwald: Wauw! Dit was wel echt mooi. Wij verbleven in Biohotel Schwanen in Bizau. Het Hotel serveert uitsluitend biologische gerechten, dus we voelden ons super gezond, oké eerlijk is eerlijk we hebben ook genoten van hun biologische wijn :). Het hotel zelf is heel modern, dus niet het traditionele Oostenrijkse hotel, maar een architectonisch hoogstandje, met een prachtig uitzicht. Zelf houd ik meer van het knusse Oostenrijkse sfeertje, maar ik weet zeker dat als je een beetje interesse hebt in architectuur je in Brengezerwald je lol op kunt. Want niet alleen het hotel is een architectonisch hoogstandje, bijna alle gebouwen in de regio zijn prachtig en het is ook iets waar de regio zelf erg trots op is.

De volgende ochtend gingen we de omgeving van het Bregerzerwald echt ontdekken. We hadden e-bikes gehuurd en zijn Schönenbach gefietst. En OMG, dit was zo mooi!! Dit is echt een aanrader, nee geen aanrader een must ;). Wat een prachtige natuur en wat een mooie route naar Schönenbach. Toen we in Schönenbach aankwamen hebben we lekker buiten in het zonnetje geluncht en hebben we de fietsen laten staan om een korte wandeling te maken. Dit is gewoon prachtig, ik geloof niet dat ik in Oostenrijk ooit een mooier plekje heb gezien dan de omgeving van Schönenbach.

Na onze wandeling zijn we weer naar ons hotel gefietst en zijn we na een lekkere maaltijd weer vroeg onder de wol gekropen. De volgende ochtend hadden we eigenlijk niets gepland, maar we zijn weer naar Schönenbach gegaan (met de auto deze keer) en hebben een andere route gelopen, genieten!!

Prachtige vergezichten in Bregenzerwald

De alpenkoeien mogen natuurlijk niet ontbreken @Bregenzerwald

Lunchen in Schönenbach @Bregenzerwald

Even een break tijdens onze fietstocht naar Schönenbach @Bregenzerwald

Kleinwalsertal

Vervolgens was het tijd om naar onze laatste bestemming te gaan. Naar het gebied Kleinwalsertal waar we verbleven in hotel Gemma in Hirschegg. We werden persoonlijk begroet door Herr Peter, de eigenaar van het hotel. Hotel Gemma is helemaal ingericht om jou tot rust te laten komen, nou dat is ze gelukt hoor! Leuk want in de kamer hebben ze bijvoorbeeld relaxstoelen staan zodat je kunt ontspannen in je hotelkamer, de kleuren in het hotel zijn bewust rustig gehouden zodat je niet overprikkeld raakt enz. Dit hotel is een topper als je bijvoorbeeld herstellende bent van een burn-out (maar daarover later meer). Ook hier hadden we weer een kamer met een prachtig uitzicht en voordat we gingen eten kregen we eerst de vitaliteit meting….

En dit is super tof! Voor de vitaliteit meting wordt je 24 uur lang gemeten. Je krijgt een apparaatje op je lichaam wat je 24 uur lang meet en vervolgens krijg je een op jouw persoonlijke situatie afgestemd programma. Omdat dit zo tof en vooral voor mensen met een burn-out echt een aanrader is heb ik hier een apart artikel over geschreven, wat je hier kunt vinden.

Na onze ‘intake’ konden we gaan en eten en serieus WAUW! Dit eten is zo goed!! De vrouw van Herr Peter kookt en zij is een ware held. Ze heeft echt passie voor haar vak en dat proef je. Bart en ik hebben bij alles wat we het hele verblijf in Hotel Gemma hebben gegeten zitten genieten, heerlijk!

De volgende dag gingen we Kleinwalsertal ontdekken! Leuk want dankzij de meting hadden we een speciaal op ons afgesteld programma gekregen en werd ons aangeraden om een bepaalde wandelroute te lopen. Wij gingen de route: Entdecke die vielfalt des lebens doen. Met de gondelbaan gingen we omhoog de bergen in (je krijgt bij hotel Gemma een zomerpas die je kunt gebruiken voor de gondelbaan) waar ons avontuur begon.

Het was een route die ongeveer 4 uur zou duren. Onderweg kom je verschillend berghutten tegen waar je kunt eten en rusten. We waren er klaar voor, goede schoenen, goede kleding en met een rugzak met proviand gingen we op weg. Het handige is dat de regio Vorarlberg een app heeft waarin alle activiteiten staan, dus ook alle wandelroutes. Dankzij GPS kun je altijd op je telefoon de route die je dag wilt doen terugvinden. Zo raak je in ieder geval niet verdwaalt.

Dit was ook weer allemaal zo mooi en we hebben met deze route flink gewerkt hoor, we moesten zelfs nog een stukje op handen en voeten omhoog klimmen omdat het zo stijl was. Dit was wel weer goed voor de billen!!! Leuk om samen zo’n uitdagende tocht te lopen, want het was best even bikkelen op een leuke manier. Na ongeveer 2 uur zijn we gaan lunchen bij een berghutje en na een stevige goulashsoep konden we er weer tegenaan. Onderweg kwamen we sneeuw, koeien, riviertjes en watervallen tegen.  Het één was nog mooier dan het andere.

De volgende dag hebben we een klein rondje gelopen want onze benen konden wel wat rust gebruiken. Gelukkig loop je vanuit het hotel zo de natuur in dus ook een kortere wandeling is geen probleem. Vervolgens hebben we bij het hotel lekker in het zonnetje bij het zwembad gelegen. Een beetje lezen en zonnen is natuurlijk ook vakantie!

Bijna klaar met onze wandeling in Kleinwalsertal

Bart gaat zich even opfrissen bij een waterval in Kleinwalstertal

Even mijn flesje bijvullen met vers bronwater tijdens onze trip bij Kleinwalsertal

Alleen maar genieten @Kleinwalstertal

Het eten in hotel Gemma was zo goed! @Kleinwalsertal

Op een paar minuten loopafstand van hotel Gemma in Hirschegg @Kleinwalstertal

Zoveel kleuren! @Kleinwalsertal

Close up @Kleinwalsertal

Een typisch plaatje uit de alpen @Kleinwalsertal

En toen was het al weer maandag en vlogen we weer naar Nederland. Wat is deze week snel gegaan en wat hebben we genoten. En Bart? Die heeft de uitspraak gedaan: “Dit is het mooiste wat ik ooit heb gezien!”, dus ja die was ook wel enthousiast over de regio Vorarlberg :).

Kijk voor meer informatie over de Regio Vorarlberg op www.vorarlberg.travel

of de sites per regio:

Grosses Walsertal

Bregenzerwald

Kleinwalsertal

Klik hier voor mijn artikel over de vitaliteit meting en waarom dit zo goed voor eigenlijk iedereen is!