Geluk Gezondheid

5 verrassende gezondheidsvoordelen van het hebben van een hond of kat

De verrassende gezondheidsvoordelen van het hebben van een hond of kat

Zit je te twijfelen om een hond of kat te nemen? Pas op want na dit artikel ben je waarschijnlijk over de streep ;). En als je al de gelukkige eigenaar bent van een vrolijke hond of knuffel-kat bent dan herken je waarschijnlijk bepaalde punten.

1 Het verbetert je gezondheid en geluksgevoel
Onderzoeksresultaten van het Journal of the Royal Society of Medicine suggereren dat hond en kat eigenaren hoger op de algemene gezond- en geluksschaal scoren dan mensen die geen huisdier hebben. Verschillende onderzoeken van over de hele wereld suggereren ook dat eigenaren van huisdieren minder doktersbezoeken nodig hebben.

2 Huisdieren kunnen je hart- en vaatgezondheid verbeteren
De manier waarop huisdieren je hart- en vaatgezondheid beïnvloeden is enorm! Volgens het Journal of Vascular and Interventional Neurology kunnen mensen het risico op het krijgen van een hartaanval met 40% verminderen door een kat te bezitten. Uit een andere studie die is gepubliceerd in het Journal of Behavioral Medicine kwam naar voren dat mensen hun stress en bloeddruk simpelweg kunnen verlagen door meer met hun hond te spelen.

3 In de buurt van huisdieren zijn is goed voor je immuunsysteem
Veel mensen hebben last van vervelende allergieën, maar wist jij dat wanneer je veel in de buurt van honden bent, vooral als kind, dit goed is voor je immuunsysteem? Warwick University uit Engeland heeft verschillende studies gedaan die aantonen dat kinderen die zijn opgeroeid in huishoudens met een hond minder allergie symptomen hadden en zich minder ziek meldden van school.

4 Huisdieren zijn goed voor je stemming
Na een lange dag op het werk is het heerlijk om thuis te komen bij een enorm enthousiast huisdier die super blij is dat je er weer bent. Onze huisdieren geven ons onvoorwaardelijke liefde, dus het is niet zo gek dat honden en katten goed zijn voor ons humeur en ons gelukkigere mensen maken. Daarnaast suggereert onderzoek dat omdat je de verantwoordelijkheid hebt voor een beestje je een gevoel van belangrijkheid en waardering krijgt. Dus naast dat ze onze vriend zijn, krijgen ze ons van de bank en zorgen voor een regelmatig ritme.

5 Voordelen voor ouderen
De vreugde van een huisdier kan op elke leeftijd worden ervaren. En vooral voor wat oudere mensen is het fijn om een huisdier te hebben. Ze bieden gezelschap, zorgen voor regelmaat en creëren op deze manier meer vreugde in het leven van oudere mensen.

Bron Foodmatters.com Foto Hellofashionblog.com