Geluk

Nee is het nieuwe ja, 5 tips om wat rust in je leven te krijgen

4 redenen om op vakantie te gaan!

Feestjes, uitjes, sporten, winkelen, eten zomaar wat dingen waar mensen plezier aan beleven en deze lijst is natuurlijk eindeloos. Soms zijn deze dingen ook zeer bruikbaar, waardevol en bevredigend. Onze geest weet wanneer dit het geval is, aangezien we ons dan energiek, tevreden en blij voelen.

En dan is er nog een eindeloze lijst van dingen die we doen die ons geen plezier of voldoening geven. Beeld je eens een fantastische dag uit je leven in, waarschijnlijk zitten de mensen waar je veel omgeeft ook in dit beeld of iets wat je leuk vindt om te doen of beide. Soms gaan we zo op in de dagelijkse beslommeringen van het leven dat we vergeten wat waardevol is. We zeggen ja tegen dingen die we eigenlijk niet willen doen, hebben contact met mensen die ons energie kosten en we spenderen veel tijd aan dingen die we doen uit gewoonte of om anderen een plezier te doen. 

We hebben maar kort de tijd op onze aarde, dus onze tijd is wel degelijk waardevol. Soms doen we dingen die zonde van onze tijd en energie zijn, terwijl we een andere dag ook eigenlijk niets doen en languit in het park liggen met iemand van wie we houden. Maar tijd die we plezierig doorbrengen is geen verspilde tijd, daar krijg je energie van!

Onderstaand vind je 5 tips om de tijd die je hebt zo goed mogelijk te gebruiken:

  1. Denk voordat je een uitnodiging voor iets enthousiast accepteert eerst even kort na. Vind je dit echt leuk en kijk je hier serieus naar uit? Doe het dan! Maar als je niet zeker bent, neem dan even de tijd om erover na te denken.  Zeg dat je er later op terug komt en als je zeker bent dat je niet wilt komen dan is een simpel: “Bedankt voor de uitnodiging maar dat komt niet goed uit” voldoende.
  2. Als er meerdere dingen zijn die tegelijkertijd op je pad komen dan is het goed om even een momentje voor jezelf te nemen en je intuïtie te laten besluiten. Ga je naar yoga of ga je lunchen met een vriendin? Ga je naar de film of ga je nog een paar uur aan je blog werken? Diep van binnen weet je zelf wat het beste is.
  3. Wanneer jij je rusteloos en verveelt voelt – voordat je direct je Facebook account opent en gaat scrollen – denk dan eens na over iets wat je nog steeds moet doen, maar steeds uitstelt. Deze tijd kun je hier goed voor gebruiken.
  4. Geniet van de tijd met jezelf. Is het niet zo dat de stilte en de rust je vaak creatieve ideeën of antwoorden geeft? Geniet van het niets doen, het lanterfanteren en de tijd die je doorbrengt met deze belangrijke persoon: jij!
  5. Onthoud de gouden regel: Maar van je planning geen prioriteit, maar plan je prioriteiten.

Tijd is je vriend en staat aan jouw kant. Dus zorg er goed voor en het zal goed voor jou zorgen!