Gezondheid Ontspanning

Dankzij deze tip wordt wandelen nog leuker!

Dankzij deze tip wordt wandelen nog leuker!
Logo Her Health
Geschreven door Redactie

Zomer of winter, wandelen kan altijd! Je kunt heerlijk alleen een stuk wandelen om je hoofd leeg te maken of ga gezellig met je vriendinnen of je partner. En naast dat het fijn is om een flink stuk te wandelen is het ook nog eens hartstikke goed voor je. Want als er één activiteit is welke je overal kunt doen en welke goed is tegen hart- en vaatziekten, obesitas en diabetes dan is het wel wandelen. Wist je dat zelfs wordt aangeraden om 150 minuten per week te wandelen?

En hoewel dat vaste rondje wat je altijd loopt natuurlijk heerlijk is, is het ook wel eens leuk om wat meer van Nederland te zien en te genieten van de prachtige natuur die Nederland te bieden heeft. En laten wij daar nou de oplossing voor hebben: NS-Wandelingen!

De Nederlandse Spoorwegen heeft samen met Stichting Wandelnet verschillende wandelroutes, variërend van 6,5 tot 22 km, door heel Nederland uitgezet. Deze NS-wandelingen zijn echt een aanrader en ze zijn allemaal anders. Zo gaat bijvoorbeeld de wandeling vanuit station Hoogkarspel naar station Enkhuizen door natuurgebied de Weelen en door het historisch centrum van Enkhuizen. En loop je tijdens de Vuursche wandeling over het heidegebied en door het bos. Er zijn wel 46 verschillende NS-wandelingen, 41 eendaagse en 5 tweedaagse, er is dus voor elk wat wils en de routes lopen door het hele land!

schermafbeelding-2016-11-29-om-15-15-32
schermafbeelding-2016-11-29-om-15-15-01
schermafbeelding-2016-12-08-om-12-41-08

Super leuk want op de website www.ns.nl/dagje-uit/wandelen vind je alle NS-wandelingen die van station naar station gaan. Handig want per wandeling vind je de route die je kunt uitprinten, je vindt er extra informatie over de route (bijvoorbeeld of het wel niet geschikt is voor honden) en je vindt er tips waar je langs de route ergens lekker een kopje koffie kunt drinken of waar je wat kunt eten. Ook staan er op je routebeschrijving leuke informatie en weetjes over de dingen die je onderweg tegenkomt, zo leer je tegelijkertijd wat over de omgeving.

Zoals gezegd zijn er NS-wandelingen door heel Nederland en NS heeft het je makkelijk gemaakt, want naast dat je de route kunt uitprinten vind je langs de route ook markeringen zodat je alleen nog maar hoeft te genieten van de mooiste plekjes van Nederland.

Met deze tip wordt wandelen nog leuker!

Dus ga met je partner of je vriendinnen (of ga lekker alleen), doe je wandelschoenen aan, stap op de trein en geniet van een prachtige wandelroute door de natuur en neem de trein weer terug naar huis. Makkelijker kan bijna niet! Nog een voordeel: Je kunt kosteloos gebruik maken van deze wandelroutes.

Kijk voor meer informatie en de verschillende NS-wandelingen op www.ns.nl/dagje-uit/wandelen.

Over de schrijver

Logo Her Health

Redactie