Geluk

10 levenswijsheden waar je altijd wat aan zult hebben

10 levenswijsheden waar je altijd wat aan zult hebben

1 Groei als mens komt vaak na pijn
Heb geduld en wees sterk. De pijn die je nu ervaart zal ooit nuttig zijn. Het kan je leren om te relativeren, anderen te helpen die hetzelfde doormaken en om sterk te zijn. Wees niet bang om soms te vallen, je zult zien dat je echt weer opstaat en sterker dan ooit.

2 Zolang je leeft zul je leren
Elk fase van het leven kent nieuwe lessen. Zo lang je leeft zullen er nieuwe dingen zijn om te leren. Zolang jij je hart volgt en niet stopt met leren zul je elke dag wijzer worden.

3 In elke ervaring zit een positieve les
Wanneer dingen totaal niet lopen zoals je wilt dat ze lopen is het belangrijk om naar de positieve les in deze ervaring te zoeken. Ben je ontslagen, werkt een relatie niet of maak je een fout waardoor je weer terug bij af bent? Dan betekent dit dat er nieuwe kansen op je liggen te wachten en de les die jij net hebt geleerd is de eerste stap naar die nieuwe kans.

4 Echte schoonheid komt van binnen
Als je iemand echt leert kennen dan doet uiterlijk er niet meer toe. Je waardeert iemand zijn positiviteit, energie of zorgzaamheid en niet de kleur van iemand zijn ogen of haar. Je kunt je aangetrokken voelen door iemand zijn uiterlijk, maar je wordt verliefd op het innerlijk.

5 Alleen jij weet waar jij toe in staat bent
Behalve als iemand recht in je hart of ziel kan kijken, heeft niemand het recht om te zeggen wat jij wel of niet kunt bereiken. Anderen weten niet hoe het is om jou te zijn dus niemand kan in jouw schoenen staan.

6 Respect moet je verdienen
Respect is niet iets wat je kunt eisen of wat je kunt manipuleren door te zeggen wat anderen willen horen. Jij verdient respect door te luisteren, door gevoelens van anderen te erkennen en door mensen met hetzelfde respect te behandelen zoals jij graag behandelt wilt worden.

7 Negativiteit is vergif voor de ziel
Laat onnodige drama en negativiteit je niet tegenhouden. Vermijd de drama en focus je op dingen die echt belangrijk zijn. Het leven is belachelijk kort en je tijd op aarde is waardevol, dus verspil je tijd niet aan onbelangrijke dingen.

8 Je leven hangt van je gezondheid af
Je lichaam is het belangrijkste wat je ooit zult hebben. Zonder je lichaam zou je niet bestaan. Hoe jij voor je lichaam zorgt of juist niet zorgt heeft een enorme invloed op de kwaliteit van je leven. Beweeg om fit te zijn. Eet gezond om je lichaam te voeden. Ren, zwem, fiets, wandel en zweet!

9 Loslaten is onderdeel van doorgaan naar iets beters
Je krijgt niet wat je echt verdient als je blijft vasthouden aan dingen die je eigenlijk zou moeten loslaten. Je moet bereid zijn om het leven wat je had gepland los te laten zodat je kunt genieten van het leven wat voor je ligt.

10 Jouw keuzes vormen je leven
Je hebt elke dag een keuze. Kies ervoor om te waarderen wat je wel hebt. Kies ervoor om tijd voor jezelf te maken. Kies ervoor om iets te doen wat je blij maakt. Kies ervoor om om je eigen stommiteiten te lachen. Kies ervoor om tijd door te brengen met positieve mensen. Kies ervoor om te blijven doorzetten. Kies ervoor om steeds weer te proberen. Kies wijs, want jouw keuzes vormen je leven.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?

Marcandangel.com