Gezondheid

Een verouderde en doffe huid? Misschien heb jij (ongemerkt) toch te veel stress

Wees jezelf en de liefde zal komen

Pfft stress, het lijkt tegenwoordig wel of het er bij hoort! Terwijl stress het ons lastig maakt om normaal te werken, te eten of te slapen. Ons lichaam is vanuit de oertijd geprogrammeerd om te reageren op stress en om je te beschermen tegen gevaar. Maar dit was toen er nog echt gevaar was, zoals wilde dieren die je konden aanvallen. Ons lichaam heeft zichzelf echter nog niet helemaal aangepast en heeft zodoende niet door dat je baas je heus niet direct zal vermoorden ;).

Je lichaam behandelt een komende deadline of een onverwachte crisis dus als een echte bedreiging. Het alarm in je lichaam gaat en ja hoor, daar komt de stressreactie. Normaal gesproken herstelt je lichaam zich nadat de bedreiging achter de rug is. Maar wanneer de stressfactoren constant zijn en je lichaam constant in staat van paraatheid is dan loop je het risico om in een staat van chronische stress te raken.

Chronische stress is slecht. Het verhoogt het risico op hartproblemen, slaapproblemen, depressie en het zorgt ervoor dat je huid eerder veroudert. Ja, stress is dus echt slecht voor je huid! Stress zorgt ervoor dat er vrije radicalen vrijkomen die de huid sneller verouderen, het zorgt ervoor dat de huid vochttekort krijgt waardoor er sneller fijne lijntjes zichtbaar zijn en dat de huid doffer wordt omdat de doorbloeding door stress minder wordt.

Ai, slecht nieuws! Als jij merkt dat je huid snel veroudert en dof is dan kan stress hier dus best de boosdoener van zijn. Gelukkig is het tij nog te keren! Want terwijl we slapen versnelt ons cellulair herstel en is onze huid het beste in staat om zich te herstellen.

Maar slapen als je gestrest bent, dat is nou juist vaak een hele uitdaging! Daarom heb ik 3 tips om jouw stress te managen als een pro:

1 Als we ons bedreigd voelen dan komen er hormonen zoals adrenaline en cortisol vrij. Deze hormonen helpen ons in gevaarlijke en stressvolle situaties. Maar je lichaam kent het verschil niet tussen een leeuw en een deadline. Doe daarom een korte ontspanningsoefening als jij je gestrest voelt: Stop gejaagde gedachtes door diep in en uit te ademen. ‘Verstop’ je in het toilet, achter je bureau of in een vergaderzaal. Plaats één hand op je buik en één op je borst terwijl je rust inademt door je neus en uitademt door je mond. Focus je op je ademhaling en voel je lichaam langzaam ontspannen.

2 Merk je dat je kaak gespannen is of dat je je schouders hebt opgetrokken? Stress zorgt ervoor dat je lichaam alert is. Ontspan met wat spierontspanning. Begin bij je hoofd tot je voeten en span elk lichaamsdeel voor 5 seconden aan en laat dan los. Je zult je naderhand rustiger voelen.

3 We tipten het net al even aan, maar slaaptekort komt heel veel voor bij mensen met te veel stress. Je probeert te slapen, maar je gejaagde gedachtes en rusteloze benen houden je wakker. Probeer daarom je lichaam na je avondeten al te laten wennen aan het feit dat je gaat slapen. Dim langzaam de lichten, kijk geen tv en gebruik je telefoon niet meer. Zet een ontspannend muziekje op en bereid je lichaam voor op een rustige nacht. Ga daarnaast op een vast tijdstip naar bed en sta op een vast tijdstip weer op, je lichaam zal wennen aan dit ritme en valt hierdoor makkelijker in slaap.

Slaap is dus mega belangrijk om je huid te herstellen. En om je huid te helpen heeft Dermalogica een nachtgel-crème geïntroduceerd die je huid als je slaapt maximaal laat herstellen: De Sound Sleep Cocoon. Deze formule hydrateert, verheldert en zorgt voor een stralende huid.

De Sound Sleep Cocoon van Dermalogica

Deze nachtgel-crème van Dermalogica optimaliseert het nachtelijk herstel van de huid dankzij actieve ingrediënten die in synergie werken met het biologische ritme van de huid. Daarnaast revitaliseert het de huid, vermindert tekenen van vermoeidheid en is het geschikt voor alle huidcondities. Zo kun je in de uren dat je slaapt het maximale effect bereiken en ervoor zorgen dat je weer een frisse en stralende huid hebt!

Dermalogica

Heerlijk om voor het slapen gaan deze nachtcrème op te brengen. #rustmomentje

Ken jij Dermalogica eigenlijk al? Dit heerlijke no-nonsense merk richt zich volledig op de gezonde huid. Ze gebruiken ingrediënten in hun producten waarvan is bewezen dat ze werken en ze gebruiken geen chemische kleur- en geurstoffen, minerale oliën of lanoline omdat deze stoffen slecht zijn voor je huid.

Winnen!! (De winactie is gesloten, de winnaar heeft bericht gehad)
Wil jij deze heerlijke Sound Sleep Cocoon van Dermalogica uitproberen en zo je huid weer laten stralen? Laat onder dit artikel dan weten wat jij doet om goed te slapen, volg Dermalogica op Instagram: @Dermalogica_Benelux en maak kans op één van de Sound Sleep Cocoon’s die Herhealth.nl mag weggeven!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Dermalogica

Reacties

 • Ik lees altijd een half uurtje voor ik ga slapen. Hier word ik ontspannen van en zo val ik binnen een mum van tijd als een blok in slaap!

 • Ik heb heel lang slaapproblemen gehad en door uiteindelijk te leren loslaten, mindfulness te doen vlak voor het slapen en mijn eetpatroon aan te passen gaat het steeds beter. Alleen zijn de sporen van de stress-slapeloosheid helaas nog steeds op mijn gezicht te zien en geen enkele creme lijkt hier tegen te helpen. Dus ik zou heel graag deze creme willen uit proberen want zo te lezen ga ik hier baat bij hebben.

 • Na 3 vervelende jaren, gaat het nu gelukkig beter! En kan mijn gezicht wel een boost gebruiken! Deze crème wil ik dan ook heel graag proberen!

 • Twee kinderen en een verbouwing gaande. Ik kan deZe pot heel goed gebruiken 😉 Ik hoop dat ik word uitgekozen.

 • Voor ik ga slapen poets ik mijn tanden en maak ik mijn huid schoon. Ik probeer hier altijd ruim te tijd voor te nemen. Zo ga ik fris en ontspannen mijn bed in. Momenteel gebruik ik geen nacht creme omdat ik de perfecte nog steeds niet heb gevonden, tijd om deze van Dermalogica uit te proberen! 😀

 • Ik doe yoga meditatie. Het helpt enorm om ontspannen voor slapen en gewoon lekker slapen.

 • Sinds een aantal weken het ik yoga nidra (ofwel slaap yoga) ontdekt. Dat is echt een manier om super diep te ontspannen en je lichaam op die manier de kans te geven zich te herstellen. En je gaat er ook heel diep van slapen. Nu die heerlijke crème nog en ik zie er weer helemaal fris en fruitig uit!

 • Hoi! Voor het slapen gaan kijk ik nog eventjes een stukje van mijn favoriete serie. Vaak val ik vrij snel in slaap, anders pas ik ademhalingstechnieken toe die ik geleerd heb tijdens yoga sessies. Dat werkt altijd heel goed. Momenteel ben ik zoekende naar een fijne crème voor mijn gezicht. Deze crème lijkt me heel fijn en zou ik daarom graag willen uitproberen. Daarmee kan ik lekker shinen tijdens het lente- en zomerseizoen waar we zolang naar uit hebben gekeken!

 • Ik ga altijd heerlijk op tijd naar bed, probeer mijn 8u slaap wel dagelijks te halen Door de week. Als alleenstaande mama van 2 kindjes heb ik het erg druk en ben ik rond 9u ook vaak bekaf ?. Vaak dan een kopje thee en serie op de bank, heerlijk douchen, 2 melatonine tabletjes en vervolgens 5min mediteren in bed. Meestal lukt het dan om goed in slaap te komen ?

 • Ik heb niet veel nodig om in slaap te vallen.. zodra mijn oor mijn kussen raakt ben ik vertrokken ? Maar deze crème kan mijn huid goed gebruiken en lijkt me heerlijk!

 • Voor het slapen gaan, zorg ik er áltijd voor dat mijn gezicht en gebit helemaal goed gereinigd zijn!! Ik zal nooit een avond overslaan, of ik nou uit ben geweest of niet. Verder kamp ik al aantal jaar met slaapproblemen en behoorlijk wat stress helaas. Al een hoop geprobeerd en nu ook met wat ritme en oliën aan de slag… Helaas is het ook zichtbaar in mijn gezicht en huid. Deze crème zou dus een erg mooie uitkomst zijn om weer te gaan stralen 😀

 • Ik sport veel in de avond….Nog even een kopje thee daarna, en dan heerlijk douchen en naar bed!

 • Wat een super leuke winactie!
  Om goed te kunnen slapen zorg ik er sowieso altijd voor dat m’n slaapkamer goed geventileerd is! Voor het slapen neem ik meestal de avondthee van Zonnatura en doe ik altijd iets ontspannends, zoals een warm bad, wat lezen of luisteren naar hele ontspannende muziek. Het helpt ook om je gedachten of plannen op papier te zetten.
  Tot slot spray ik altijd wat pillow spray van Marie-Stella-Maris op m’n kussen… zeker weten dat je dan in slaap valt ✨

  Nu fingers crossed want de crème van Dermalogica zou ik súperrrr graag willen proberen, ben fan van het merk!

 • <3 Wat heerlijk lijkt mij deze crème! Om tijdens stressvolle periodes lekker te kunnen slapen, is sporten het allerbeste. Toch liet mij dat in een soort staat van overalertheid. Wat mij helpt is om een bewuste en prettige slaaproutine te hanteren. Vanaf een uur of 20.00 Goede Nachtrustthee van Zonnatura drinken en dan heel bewust de ontspanning over je heen laten komen.

  Je beseffen dat alleen liggen ook al ontspannen en uitrusten is, werkt in de ergste gevallen ook. Zolang je maar niet gaat nadenken over dat je níet kan slapen.

  Als je er vanuit kan gaan dat je huid in ieder geval wél genoeg herstelt met deze crème, heb je daar in ieder geval een zorg minder aan. Het lijkt mij, (fair) cosmeticafan, met een heftig jaar achter de rug (don't we all.. , maar toch, ik ben 28 en ik wil geen lijntjes 🙁 ) in ieder geval fantastisch om te proberen.

  Slaap lekker <3

 • Voor ik ga slapen neem ik graag een warme douche en maak ik mij op mijn gemak klaar om te slapen. Dit product zou een zalige toevoeging aan mijn routine zijn!

 • Wauw! Lekker op tijd naar boven gaan. Tutten in de badkamer, tanden poetsen, spray van Dermalogica multi active toner op m’n gezicht, zoontje van 1 een kusje brengen en dan lekker liggen. Zoutlampje staat aan om de kamer lekker relaxt te ‘maken’.
  En nu maar hopen dat mijn zoon mij (ons) ook de nachtrust gunt. Slaap lekker!

 • Na een enorme stress periode slaap ik nu eindelijk wat beter. Meer lezen ipv tv en telefoon. 2 handen op je onderbuik languit liggen maar soms ook nog als een klein propje.
  Goed voor jezelf zorgen kan alleen jij doen.
  Met een beetje hulp 😉

 • Een uurtje voor het slapen gaan, drink ik een kopje kamillethee… doe mijn Dermalogica routine… en lees nog een paar bladzijden in een boek. Als slapen niet lukt, wrijf ik een paar druppeltjes etherische lavendelolie op mijn slapen en zet ik een rustig muziekje op. En dan lekker sound sleep cocoonen! 🙂

 • Voordat ik ga slapen reinig en verzorg ik eerst mijn gezicht met de heerlijke producten van Dermalogica en ga daarna nog een half uurtje lezen. Ik gebruik al jaren Dermalogica en ben een ontzettende grote fan!! Ik ben dan ook weer erg nieuwsgierig naar dit nieuwe product en zou dolgraag een pot willen winnen!

 • Ik ben een ongelofelijke dermalogica fan, gebruik het al jaren, het zou fantastisch zijn om dit product te winnen als startsein voor mijn aanvulling aan mijn dermalogica producten

 • Ik slaap over het algemeen wel goed, maar ik moet er altijd wel 3x per nacht uit om te plassen. Ik ben een Dermalogica gebruikster, kan wel zeggen, ben verslaafd aan Dermalogica. Dit nieuwe product wil ik ook zéker gaan gebruiken, maar zou fantastisch zijn als ik het eerste exemplaar kan winnen 🙂

 • Helaas ben ik ook een erg stressgevoelig persoon. Ik probeer steeds meer om niet meer op m’n telefoon te kijken vlak voordat ik naar bed ga en niet meer te gaan piekeren als ik op bed lig. En een lekker warme douche voor het naar bed gaan zorgt er ook vaak voor dat ik al wat slaperiger wordt… 🙂 En na het douchen en reinigen van m’n gezicht schreeuwt m’n huid altijd om een lekker product van Dermalogica, dat voelt altijd zo lekker na het douchen! Ik ben dan ook heeel erg benieuwd naar de Sound Sleep Cocoon (de naam klinkt al zo lekker ontspannend :)! Zou hem zo graag willen winnen om toe te voegen aan m’n dagelijkse ritueel. Sowieso bestaat die al jaren uit alleen maar Dermalogica en dit product lijkt me ook erg voor mij geschikt!

 • Ik doe vaak wat ademhalingsoefeningen voor het slapen gaan wat mij helpt om te ontspannen. Al jaren ben ik fan van Dermalogica producten en vind het echt een genot om deze te gebruiken en merk dan ook zeker het resultaat. Een goede huidverzorging vind ik erg belangrijk. Ik zou dit nieuwe product heel graag willen uitproberen! Heerlijk geniet moment lijkt mij dit!

 • Ik heb helaas 5mnd geleden een ongeluk gehad waardoor ik hersenletsel op heb gelopen. Vermoeidheidsklachten staan sindsdien op nummer één helaas. Daardoor kan ik wel op advies van de dokters middagdutjes houden (uit alle negativiteit toch iets positiefs vinden ?). Regelmaat en rust/stilte, schone omgeving, mijn partner naast me en goede voeding zorgen ervoor dat ik heerlijk kan slapen. Evenals een goed verzorgde huid!

 • Om goed te slapen probeer ik iedere door-de-weekse avond hetzelfde tijdstip naar bed te gaan. Waarbij de avond begint met het bekijken van een aflevering van een goede serie onder genot van een grote kop thee!!
  Zo duik ik ontspannen mijn bedje in!! ?

 • Nadat ik mijn huid heb gereinigd en een nachtcrème heb gesmeerd, zorg ik ervoor dat mijn smartphone op stil staat en lees ik nog een halfuurtje (of langer als het een spannend verhaal is?) in mijn boek. Zo kan ik volledig ontspannen gaan slapen!

 • Ik ben fan van dermalogica! Wat ik doe om goed te slapen? Overdag proberen re sporten en lekker naar buiten te gaan. Savonds op tijd m’n telefoon aan de kant (wat best n uitdaging is ?) en dan eenmaal in bed even lezen of gewoon lekker tegen m’n man aankruipen! En dan duimen dat m’n zoontje doorslaapt!

 • Telefoon aan de kant, een goed boek en mijn kersenpitkussentje. Nu nog de sound sleep cocoon en ik zal slapen als een roosje 🙂

 • Heerlijk yoga doen vlak voor het slapen!
  En wat druppels lavendel op mn kussensloop.
  Verder gebruik ik alle producten van Dermalogica. De phyto replenish ook is ook heerlijk om onder de nachtverzorging aan te brengen.

 • Douchen of in bad voor het slapen gaan . make up verwijderen en nachtcreme smeren .Daarna een half uurtje lezen

 • Stress is bij mij helaas snel zichtbaar in het gezicht. Goed slapen lukt gelukkig meestal wel, gek genoeg…. Mijn favoriete “recept” is goede wandeling met de hond, leuke plannen (korte reis, concert, lunchafspraak) maken met mijn man, aandacht voor elkaar, lekkere massage en dan…. ? Oh ja, telefoon aan de kant!

 • Voor het slapen gaan nog even lekker in bad, kopje thee erbij en een tijdschrift!! Zo’n heerlijke crème zou een mooie en welkome toevoeging aan mijn ritueel zijn?

 • Aaah dit wil ik heel graag uitproberen. 🙂 Ik heb ooit de gezichtsreiniging van dit merk gebruikt en wat was dat fijn! Een soort poeder en mijn gezicht werd zo zacht. Ik was helemaal vergeten dat dit de naam van dat merk was. Helaas is mijn bed mijn grootste vriend en vijand! Door mijn burn out (inmiddels ruim een jaar thuis) heb ik vaak heel veel moeite om in slaap te komen. Mijn hoofd blijft maar aanstaan. Toch gaat het de laatste tijd iets beter. En dat komt doordat ik veel bewuster de tijd neem om naar bed te gaan. Soms luister ik een stukje van een luisterboek of doe een slaapmeditatie. Het belangrijkste is dat ik in het moment ben. De deken om me heen kan voelen en het zachte matras waar ik op lig. Niet met mijn gedachten bij morgen of volgend jaar. Deze nachtcrème zou een heerlijke toevoeging zijn aan mijn ritueel! ♥️