Geluk

16 dingen waar je, als je oud bent, absoluut geen spijt van wilt hebben

16 dingen waar je als je ouder bent geen spijt van wilt hebben

Uiteindelijk hopen we allemaal dat we een lang en gelukkig leven mogen leiden. We hebben maar één leven, daar zouden we zuinig op moeten zijn. Als je uiteindelijk oud bent en je tijd is gekomen dan zijn er dingen in het leven waar je absoluut geen spijt van wilt hebben. Ben je het met deze lijst eens?

1 Te kort tijd met de juiste mensen spenderen. Wees nooit te druk om tijd te maken voor de mensen die er het meeste toe doen.

2 Jezelf niet uitspreken. Verberg je gevoelens en gedachtes niet, vooral niet als je een verschil kunt maken. Zeg wat je wilt zeggen, zeg het als je van iemand houdt of wanneer je om iemand geeft.

3 Je constant met anderen vergelijken. Iedereen doet dingen op zijn eigen manier en zijn eigen tempo. Het is oké om anders te zijn.

4 Je intuïtie te lang negeren. Soms heeft je brein wat langer tijd nodig om te accepteren wat je hart al lang weet. Adem in en uit, oordeel niet en luister.

5 Geen actie ondernemen. In plaats van klagen over omstandigheden kun je beter druk zijn met nieuwe te creëren. Vaak is het verschil tussen wie je bent en wie je wilt zijn, welke actie je onderneemt.

6 Anderen je dromen uit je hoofd laten praten. Stop met leven voor anderen en hun meningen. Wees eerlijk naar jezelf!

7 Excuses. Als je echt iets wilt, dan vind je een weg. Zo niet, dan vind je een excuus.

8 Wachten. Wachten tot je ergens klaar voor bent. Soms is het leven zwaar, maar soms maken we het ook zwaarder dan het is. Je hoeft niet alles perfect te hebben om de stap te zetten om te beginnen. Doe het gewoon!

9 Niet voldoende je best doen. Ben je de passagier of de piloot van jouw leven? Het is jouw keuze. Als je iets wilt zul je ervoor moeten werken. Doe wat je moet doen, niet wat het makkelijkste is.

10 Geen risico’s nemen. Doe wat je kunt nu je het nog kunt doen. Wees niet te bang om uit je comfortzone te stappen.

11 Je eigen behoeftes en geluk op de tweede plaats zetten. Je hebt maar één leven, dit is het. Dus doe wat je gelukkig maakt en wees met de mensen die je laten lachen en genieten.

12 Niet waarderen wat je hebt als je het hebt. We vergeten vaak dat geluk voort komt uit het waarderen van de dingen die je nu hebt. Nee je zult niet altijd krijgen wat je wilt, maar onthoud: er zullen heel veel mensen zijn die op dit moment niet hebben wat jij nu hebt.

13 Niet goed genoeg voor je gezondheid zorgen. Je lichaam is de enige plek waarin je ooit zult leven. Als je het geluk hebt om een gezond lichaam te hebben wees dan wijs genoeg om er alles aan te doen om dit zo te houden.

14 Te veel goedkeuring van anderen willen. Jij bent goed genoeg, slim genoeg, leuk genoeg en sterk genoeg. Je hebt de meningen van anderen niet nodig om je goed te voelen. Jij bent jij en dat is meer dan genoeg.

15 Indruk willen maken op de verkeerde mensen. Niet iedereen zal waarderen wat jij voor hen doet. Het is belangrijk om erachter te komen wie jouw aandacht verdient en wie er gewoon misbruik van je maakt. Spendeer meer tijd aan de mensen die je laten glimlachen dan aan de mensen bij je het gevoel krijgt dat je ze moet imponeren.

16 In plaats van verandering accepteren, je ertegen verzetten. Je bent niet dezelfde persoon als een jaar geleden, als een maand geleden of als een week geleden. Jij verandert, situaties en omstandigheden veranderen, dat is het leven.