Geluk

10 gewoontes om op te geven als je gelukkig wilt worden

10 gewoontes om op te geven als je gelukkig wilt worden

Hoewel het niet mogelijk om altijd gelukkig te zijn en er soms dingen op ons pad komen waardoor het wel erg lastig wordt om je gelukkig te voelen, kun je in veel andere gevallen best wat invloed op je geluksgevoel uitoefenen. Onderstaand vind je 10 dingen die je kunt opgeven om je gelukkiger te voelen:

1 Maak je niet meer zo druk om wat anderen van je vinden
We zijn (gelukkig) nou eenmaal sociale wezens, maar je tijd verspillen door je zorgen te maken over wat anderen van je vinden is zo zonde. Je kunt het nooit iedereen naar de zin maken, ook al doe je nog zo hard je best.

2 Probeer het niet iedereen naar de zin te maken
Probeer de beste versie van jezelf te zijn en op deze manier zul je de mensen aantrekken die je moet aantrekken.

3 Neem afstand van geroddel
De mensen die met jou roddelen zullen waarschijnlijk ook over jou roddelen. Laat anderen in hun waarde en focus je op je eigen geluk en je eigen leven.

4 Probeer niet te veel te piekeren
Waar gedachten gaan, daar gaat stroomt energie heen. Wanneer je piekert dan investeer je tijd en energie in iets waarvan je niet wilt dat het gebeurt. Laat het los en heb vertrouwen.

5 Geef je onzekerheden op
Wanneer jij jezelf heel serieus neemt dan denk je dat anderen dit ook doen. Er is maar 1 versie van jou op deze planeet, jij bent uniek. Daar kun je maar beter hartstikke trots op zijn. Daarnaast zijn mensen vaak zo met zichzelf bezig dat ze jou echt niet zo in de gaten houden als je zelf denkt.

6 Probeer dingen niet te persoonlijk op te nemen
Reacties van mensen hebben vaak niets met jou te maken, maar juist met de ander. Laat dingen daarom gaan en trek je er niet te veel van aan, dit is zo zonde van je energie.

7 Laat het verleden los
We zijn allemaal gekwetst, hebben allemaal ouders die fouten hebben gemaakt en we kennen allemaal moeilijke tijden. Maar probeer er van te leren, het los te laten en verder te gaan.

8 Geluk kun je niet kopen
Houd op met het spenderen van geld aan nutteloze dingen waarvan je denkt dat ze je gelukkig maken. We maken het onszelf vaak zo moeilijk omdat we altijd maar meer willen. Een simpel leven kan soms een stuk meer geluk brengen.

9 Laat je woede los
Er zijn misschien dingen gebeurd waardoor je ontzettend boos bent, maar probeer het los te laten. Je kunt er niets meer aan veranderen en de woede kan je kapot maken van binnen.

10 Laat je behoefte aan controle gaan
Controle hebben is een illusie. We hebben geen controle op de dingen die ons overkomen. Leer veranderingen te omhelzen en kansen te zien in nieuwe dingen.

Gerelateerd:
Nee is het nieuwe ja, 5 tips om wat meer rust in je leven te krijgen