Gezond gewicht Gezondheid Recepten

8 keer voedsel wat een verzadigd gevoel geeft en wat je kan helpen om af te vallen

Gezonde borrelnootjes

Je wilt gewicht verliezen en je begint de dag goed. Een groen sapje voor het ontbijt, een stuk fruit tussendoor en als lunch een salade… en ondertussen val je bijna om van de honger. We begrijpen hoe jij je voelt. Daarom hebben we slanke producten voor je op een rij gezet die je wel een vol gevoel geven. Zo kun je lekker eten zonder dat jij je hele dieet direct om zeep helpt.

1 Zoete aardappels
Zoete aardappels zitten boordevol vitamine A, vitamine C, eiwitten en antioxidanten, maar bevatten daarnaast bijna geen vet en calorieën. En het mooiste van alles is: ze bevatten veel vezels dus ze geven je urenlang een vol en verzadigd gevoel.

Zoete aardappel brownies

Zoete aardappel brownies

zoete aardappel pannenkoekjes

Zoete aardappel pannenkoekjes

2 Komkommer
Ik hoor je denken, hè komkommer? Dat is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt als je denkt aan ‘vullend’. Maar komkommers bevatten enorm veel water dus je kunt ze letterlijk de hele dag door snacken zonder dat ze ook maar een beetje invloed hebben op je dieet.

3 Amandelen
Houd een voorraadje amandelen in je tas en pak er een paar wanneer je echt honger krijgt. En een paar is een paar, want 15 amandelen bevatten 100 calorieën dus ga jezelf niet te buiten aan dit tussendoortje.

4 Kikkererwten
Kikkererwten zijn top! Ze bevatten enorm veel eiwitten en vezels. Ze zijn lekker in je salade en hummus, hummus en hummus!

Gezonde borrelnootjes

Gezonde borrelnootjes

blondie

Blondies van kikkererwten

5 Bruine bonen
Wissel je gehakt of kip in een gerecht in voor bruine bonen en je zult je vlees waarschijnlijk niet eens missen. Ze zijn lekker en zitten boordevol eiwitten en vezels!

6 Bloemkool
Eet die hele bloemkool maar op want een bloemkool bevat bijna geen calorieën. En ze zijn een prima vervanger voor voedingsmiddelen die veel koolhydraten bevatten. Heb je al eens geprobeerd om een pizzabodem te maken van bloemkool? Heerlijk! Of vervang je aardappelstamppot eens door bloemkool, lekker!

7 Quinoa
Het vult je maag alsof je een graan zit te eten maar het is eigenlijk een zaad. Ze bevatten veel eiwitten en weinig calorieën en is een ideale vervanger van je witte rijst.

Quinoa ontbijt

Quinoa ontbijt

8 Bosbessen
Ze zijn een heerlijke snack voor tussendoor, ze geven je een vol gevoel en zelfs als je er 100 van eet dan blijf je nog steeds onder de 100 calorieën.

Bosbessen muffins

Bosbessen muffins

 

 

 

 

 

www.purewow.com