Ontbijt Recepten

Recept: Heerlijk quinoa ontbijt

Quinoa ontbijt

Sinds ongeveer 2 jaar is quinoa in opkomst in Nederland. Dat quinoa gezond is dat weten we allemaal. Maar wat is quinoa nou eigenlijk? Quinoa is een van oorsprong Zuid-Amerikaanse plant. Wat wij eten zijn de zaden van de quinoa plant. Meestal serveren we quinoa bij het avondeten.

Steeds vaker verwerken we quinoa in het ontbijt. Hoewel ik mij kan voorstellen dat niet iedereen warm wordt van het idee om vroeg in de morgen een grote kom met quinoa weg te werken is mijn mening na het eten van dit quinoa ontbijt absoluut bijgedraaid.  Dit quinoa ontbijt met banaan en bosbessen is heerlijk zoet van smaak. Doordat quinoa een grote hoeveelheid koolhydraten en eiwitten bevat geeft het daarnaast voldoende energie om de ochtend door te komen!

Wat heb je nodig?

♥ 70 gram quinoa
♥ 250 ml amandelmelk
♥ 2 tl honing
♥ 1 tl vanille extract
♥ 1 tl kaneel
♥ 1 banaan, in plakjes
♥ Handje bosbessen
♥ Amandelschaafsel
♥ Optioneel: pitten of zaden naar keuze

En hoe maak je het?

♥ Was de quinoa. Doe de quinoa en de amandelmelk in een steelpan en breng aan de kook.

♥ Laat het geheel op laag vuur koken tot de melk bijna helemaal door de quinoa is opgenomen. Dit zal ongeveer 10 minuten duren.
♥ Blijf continu goed roeren om te voorkomen dat de quinoa aan de bodem vastplakt.

♥ Roer de honing, vanille en kaneel door de quinoa heen en schep de quinoa over in een kom.

♥ Top het quinoa ontbijtje af met de bananen plakjes, bosbessen en amandelschaafsel en voeg eventueel nog wat van je favoriete noten, pitten en/of zaden toe!