Relaties

De 8 dingen die niemand je vertelt over het hebben van een relatie

Niet tevreden seksleven

Wat is nou normaal als je een relatie hebt? Soms is het lastig te zeggen, maar het is in ieder geval zo dat elke relatie werken is.
Onderstaand vind je 8 dingen die niemand je vertelt over het hebben van een relatie maar die volstrekt normaal zijn.

1 Een relatie maakt je niet ‘compleet’
Als je een beetje romantisch ingesteld bent dan geloof je misschien nog steeds in het vinden van de ware of je andere helft. Maar een goede relatie bestaat uit 2 individuen die samenwerken en een team vormen. Jij bent verantwoordelijk voor jouw gevoel en geluk, zoals je partner dat voor zijn of haar gevoel en geluk is. Samen kunnen jullie elkaar natuurlijk versterken en steunen.

2 Je voelt je niet altijd aangetrokken tot je partner
Ook al weten we dit, toch komt het vaak even binnen als we merken dat we niet meer zo wild aangetrokken zijn tot onze partner. Misschien twijfel je hierdoor zelfs wel aan je relatie. Maar het is heel normaal. We zien onze partners op vele verschillende manieren, mooi aangekleed wanneer jullie uitgaan of hangend over de toilet tijdens een buikgriep. Het is dus helemaal niet gek dat jij je de ene keer wat meer aangetrokken voelt tot je partner dan de andere keer.

3 Je vindt je partner niet altijd leuk
Zijn grapjes vindt je na 100 keer niet meer zo grappig. Haar lach kan soms zo irritant zijn. Maar zo is het nou eenmaal wanneer je zo veel tijd met een ander persoon doorbrengt, ook als het je geliefde is waar je zielsveel van houdt. Van vrienden en familie weten we dat we ze soms vervelend vinden maar als het op onze partner aankomt moeten we altijd alles maar fantastisch vinden aan de ander? Niet realistisch.

4 Verliefd zijn duurt niet voor altijd
Op een gegeven moment wordt de verliefdheid minder of gaat het zelfs over. Maar het er komt iets anders voor in de plaats: houden van. En van elkaar houden is misschien wat anders dan verliefd zijn maar het is net zo mooi.

5 Liefde kan groeien met de tijd en door de moeite die er in wordt gestopt
We groeien op met het geloof dat je verliefd bent of niet en dat daar niets tussen zit. Maar echte liefde groeit naarmate de tijd vordert. Liefde begint als een lege tuin maar door de aandacht en de tijd die er aan besteed wordt groeit het uit tot een prachtige tuin maar mooie bloemen en planten die soms wel een leven lang mee gaan.

6 Je hoeft geen liefde te voelen om het te geven
Wat niet betekent dat je liefdeloos in je relatie moet staan en dat maar liefde moet geven ook als je het niet voelt. Maar als je al lang bij elkaar bent heb je soms misschien geen zin om je partner een zoen te geven als je thuis komt, of om moeite te doen om jezelf mooi te maken of een lekkere maaltijd te koken voor je geliefde. Ook al heb je er geen zin in, doe het toch! Je zal zien dat het jullie relatie alleen maar goed doet!

7 Een relatie kan jou als persoon helpen groeien
Wanneer je een relatie hebt betekent het niet dat je nu klaar bent, dat je nu op je lauweren kun rusten en eeuwig geluk zult ervaren. Nee een relatie hebben is één van de uitdagendste en belonende paden die we in ons leven bewandelen. Maar als je weet dat het moeilijk kan worden maar dat het beloont om toch door te zetten dan maakt dit het toch even makkelijker om de uitdagingen aan te gaan.

8 Het leven met jonge kinderen is stressvol
Het is stressvol, overweldigend, rijk en prachtig en het zal een stempel drukken op zelfs de beste huwelijken. Als je dit van te voren weet dan is het belangrijk om hier bij stil te staan. Zorg dus niet alleen voor je kinderen maar ook voor jezelf en je relatie.

MindBodyGreen