Geluk Ontspanning

5 tips om niet oververmoeid terug te komen van een stedentrip

5 tips om niet oververmoeid terug te komen na een stedentrip
Logo Her Health
Geschreven door Redactie

Stedentrips zijn hartstikke leuk, maar vaak ook enorm vermoeiend. Je hebt vaak maar een weekendje in een stad, dus je wilt alles uit dit ene weekend halen. Het gevaar is alleen dat wanneer je alles uit je weekend wilt halen minimaal een week nodig hebt om te herstellen, daarom heb ik wat tips voor je op een rij gezet om dit te voorkomen

1  Kies 1 of 2 highlights
Je hoeft niet alle highlights van een stad te zien. Kies 2 highlights uit die je graag wilt zien en probeer hier thuis alvast kaarten voor te regelen. Voor veel musea is de rij voor de kaartverkoop enorm terwijl je vaak vanuit Nederland al toegangskaarten kunt bestellen. Dus doe wat research, bedenk wat je echt wilt zien en vind uit of je van te voren de entree al kunt regelen.

2 Zorg voor voldoende groen
De natuur is goed voor ons. Het zorgt ervoor dat we ons minder gespannen en gestrest voelen. Zorg er daarom voor dat je ook wat tijd inplant om door een park te wandelen. Neem een kleedje mee als het mooi weer is en geniet van de lokale bevolking en de buitenlucht en doe gewoon even een je ogen dicht, heerlijk om een beetje te soezen op een kleedje in een park.

3 Neem een goed boek mee
Het is fijn om te ontspannen als je een weekendje weg bent. Even lekker een boek lezen aan het eind van de middag in de lobby bij een warm haardvuur of op een terras in de zon in de zomer. Zo kom je tot rust en raak je niet zo snel overprikkeld.

4 Vergeet het ‘moeten’dsc_0492
Je hebt een hotel en vliegtickets geboekt, een stedentrip is vaak niet goedkoop, daarom wil je er vaak graag alles uithalen wat er in zit. Maar dat gaat niet in een weekendje, accepteer dit. Geniet van de stad, het eten, de locals, de cultuur en neem de tijd om rustig te slenteren in een wijkje of te verdwalen in een oud gedeelte van de stad. Dat is ook genie
ten!

5 Denk om je vluchttijden
Dit is eigenlijk een verlengde van punt 4, probeer te voorkomen dat je voor dag en dauw op moet staan zodat je om 9 uur in een stad aankomt met het vliegtuig. Want als je om 9 uur ergens aan wilt komen moet je vaak om 3 uur ’s nachts je bed uit om die vroege vlucht op Schiphol te halen. Dit is gewoon een gebroken nacht! Ik weet niet hoe goed jij tegenwoordig nog bent in het doorhalen van nachten, maar voor de meeste van ons is dit een aanslag op onze energie. Kijk dus of er vluchten naar je bestemming gaan die wat later
in de ochtend vertrekken, dat geeft een hoop meer plezier!

6 Kies een fijn hotel
Wat vind jij belangrijk aan een hotel of hostel? Wil je graag in het centrum zitten? Of zit je liever wat verder van de stad waar het wat rustiger is? Ben je bereid om wat geld te betalen voor je hotel of vind je dat je er toch alleen maar slaapt. Wanneer je een prettig hotel hebt, is het fijner om je daar even terug te trekken om bij te komen Goed om over na te denken wanneer je een stedentrip voorbereid. Kijk eens op zoover.nl voor reisinspiratie en reviews van andere gasten, een leuke reis begint bij een goede voorbereiding!

Lijkt het jou ook te gek om op vakantie te gaan naar Valencia? Bekijk dan nu het zeer scherp geprijsde last-minute aanbod op Zoover.nl  Weet je nog niet precies waar de volgende reis naar toe gaat? Laat je dan inspireren op het weblog van Zoover. Hier vind je de mooiste verhalen, tips én praktische informatie die ervoor zorgen dat je niet kunt wachten tot je weer op vakantie kunt.

PS. Volg jij Herhealth.nl al op Instagram? @herhealth.nl

#sponsored

Over de schrijver

Logo Her Health

Redactie