Geluk

7 geheimen van vrouwen die mega productief zijn (hoe krijgen zij alles voor elkaar?)

7 geheimen van mega productieve vrouwen

We kennen allemaal die vrouw die alles onder controle heeft, meer gedaan krijgt in een dag dan wij in een week en die altijd kalm blijft.. hoe doet ze dat? Ze is gewoon heel productief en jij kunt dat ook worden!

7 geheimen van vrouwen die mega productief zijn:

1 Ze multitasken niet
Volgens onderzoek letten mensen die multitasken niet goed op, hebben ze minder controle over hun geheugen en switchen ze niet zo makkelijk van de ene naar de andere taak als mensen die maar één ding tegelijk doen. Concentreer je op één ding en ga pas naar het volgende als jij je eerste taak hebt afgerond.

2 Ze zeggen vaak nee
Het is niet makkelijk, maar als je al heel veel op je bord hebt is het belangrijk om nee te zeggen. Het gaat erom dat jij je grenzen kent; wanneer een extra taak ervoor zorgt dat je stress krijgt dan moet je deze taak niet aannemen.

3 Ze kunnen goed delegeren
Wat betekent dat ze een carpool afspreken met de buren om zo de kinderen om de beurt van school te halen en om ook een deel van de presentatie door een collega te laten doen omdat ze weet dat die persoon wat meer tijd heeft. Hoe sneller jij dingen delegeert, hoe sneller jij je kunt richten op je taken met het meeste prioriteit.

4 Het zijn geen perfectionisten
Productieve mensen willen ook dat een taak goed wordt afgerond, maar ze staren zich niet blind op elk kleine detail wat ervoor zorgt dat het hele proces vertraagt en extra werk kost. Laat dingen los, leer van imperfecties en pas je proces aan als het nodig is.

5 Ze zorgen voor zichzelf
Als je echt productief wilt zijn dan heb je daar energie voor nodig. Energie die je alleen kunt hebben als je echt goed voor jezelf zorgt. Wat voldoende slaap en een gezonde levensstijl betekent. Luister naar je lichaam en maak van je lichaam en geest een prioriteit.

6 Ze prefereren kwaliteit over kwantiteit
Jouw collega die het minste uren maakt op kantoor is misschien wel je meest productieve collega. Het gaat er niet om hoeveel uren je werkt, het gaat erom hoeveel je gedaan krijgt in de tijd die je hebt.

7 Ze definiëren hun eigen succes
Net zoals productieve mensen geen perfectionisten zijn, vergelijken ze zichzelf ook niet met anderen. Ze doen hun eigen ding en ze bepalen zelf of ze succesvol zijn of niet. Dus doe je eigen ding en maak je geen zorgen over wat andere mensen aan het doen zijn.

PS. Volg jij Herhealth.nl al op Instagram? @herhealth.nl

Purewow.com