Gezondheid

Zo zorg je goed voor je huid en haar in deze winterse kou

Zo zorg je goed voor je huid en haar in deze winterse kou

Iedereen kent wel dat gevoel van dat je huid en haar enorm droog worden door de koude winterse lucht. Het lijkt ook alsof er vrijwel niks aan te doen is, en dat je de hele winter maar opgescheept zit met die droge huid en pluizig haar. Maar toch zijn er een aantal tips en tricks die erg goed werken, en die jou geheid gaan helpen om de lage temperaturen toch te kunnen overleven.

Heet water?
Het kan in de winter verleidelijk zijn om lekker lang, heet te douchen. Maar wist je dat heet water eigenlijk heel slecht is voor onze huid én ons haar? Het zorgt er namelijk voor dat de huid uitdroogt. Als je in de winter vaak hete douches neemt, kan dat dus zeker een reden zijn dat je last hebt van de gevolgen hiervan. Probeer de temperatuur van het water wat lager te zetten, of houd het hete water in ieder geval minder lang aan. Zo verminder je de schade een hoop.

Gebruik een goede crème
Na het douchen, is het belangrijk om de huid in te smeren met een goede crème of lotion. Het liefst gebruik je een hydraterend en voedend product, en als het nodig is een nog vetterige crème dan je normaal zou gebruiken. Doe dit ook vaker dan je zou doen, bijvoorbeeld ’s ochtends én ’s avonds in plaats van alleen na het nemen van een douche. In deze tijden heeft je huid het nou eenmaal nodig. Heeft je gezicht last van droge plekjes en misschien zelfs velletjes? Breng dan voor je creme een laagje serum aan voor wat extra voeding. 

Ook is het na het douchen het ideale moment om eens goed te zorgen voor het haar. Pak een haarolie en breng deze voorzichtig aan over de lengte van het haar. Je merkt waarschijnlijk meteen dat het haar al meer gaat stralen en minder pluizig is. Gebruik een voedende shampoo en conditioner, en gebruik af en toe een haarmasker met verschillende vitamines erin. Je haar zal je enorm dankbaar zijn. Probeer zo min mogelijk hitte op het haar te gebruiken, en ga er voorzichtig mee om. Borstel het haar niet te veel en probeer er niet te veel aan te zitten. Anders beschadig je het haar wellicht nog wel veel meer.

Ook handig
Houd altijd een fijne, vette lippenbalsem en handcrème op zak. Helaas heeft de kou nou eenmaal een slechte invloed op onze huid, maar door bijvoorbeeld de lippen en handen regelmatig in te smeren, kun je er toch nog voor zorgen dat het niet helemaal uitdroogt allemaal.