Relaties

Hoe bereid jij je voor op een date?

Hoe bereid jij je voor op een date?

Heb je binnenkort een date? Spannend! Hoe bereid jij je voor op een date? Is je voorbereiding anders als je verwacht dat de date in kwestie wel eens je nieuwe vaste partner zou kunnen zijn, of bereid je je voor een eventuele one-night-stand op dezelfde manier voor? 

Wat voor date wordt het?
Dates heb je in allerlei vormen. Veel mensen gaan op een date met een persoon waarmee zij misschien wel hopen een langdurige relatie op te gaan bouwen. Dat zijn misschien wel de spannendste dates. Zal het klikken, of niet? Misschien had je wel hele hoge verwachtingen van de ander, en is het afwachten of deze ze kan waarmaken. Of vind jij hem of haar ontzettend leuk, en twijfel je of het wel wederzijds is. Dit soort dates draait om elkaar beter leren kennen, om te ontdekken of je een klik hebt, over zaken hetzelfde denkt en of je elkaar echt aantrekkelijk vindt. Spannend! Verwacht je dat de date goed zal verlopen en misschien een gezellig vervolg krijgt, dan kan vooraf condooms kopen nooit kwaad. Mocht je dan in de situatie terechtkomen waarin je ze nodig hebt, dan ben je in ieder geval voorbereid en hoef je jullie leuke avond niet te onderbreken met een bezoekje aan een drogist die nog open is of een zoektocht door alle laden en kastjes die je woning rijk is.

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je op date gaat met iemand waarvan je helemaal niet verwacht dat dit je nieuwe, serieuze partner wordt. Een date gewoon voor de fun, voor de seks misschien wel. Ook prima. Ook in dat geval is het handig om condooms bij de hand te hebben, uiteraard, dat maakt de avond makkelijker en veiliger.

Een date met je partner
Natuurlijk kun je ook op date gaan met je vaste partner! Jullie zijn dan al wel een setje, maar dat betekent nog niet dat je geen gezellige avond uit kan gaan en weer eens echt je best kan doen voor de ander. En ook hier kun je je best een beetje goed op voorbereiden. Extra leuke kleding aantrekken, of spannend ondergoed. Elkaar weer eens een beetje ouderwets verleiden, zoals je dat ook in de beginfase van je relatie deed. 

Om de avond extra spannend te maken, kun je besluiten om vooraf, al dan niet los van elkaar, een seksspeeltje te kopen. Iets waar je zelf denkt van te kunnen genieten, of waarmee je juist de ander extra blij maakt. Hiermee aan de slag gaan kan bijna net zo spannend zijn als de eerste keer seks, en de date al vanaf het begin een extra lading geven. Het zelf een beetje spannend houden hoeft helemaal niet zo lastig te zijn!