Geluk

10 worstelingen die alleen mensen die te hard voor zichzelf zijn begrijpen

10 dingen die alleen mensen die te hard zijn voor zichzelf begrijpen

1 Je kunt niet rustig in slaap vallen. Naar bed gaan is een worsteling voor je want je speelt elke interactie die je hebt gehad in je hoofd opnieuw af. Wat je anders had kunnen doen, wat je beter had kunnen zeggen. Soms gaat dit zelfs terug naar jaren geleden.

2 Je bent nooit tevreden. Hoe getalenteerd je ook bent of hoezeer anderen je ook prijzen, je hebt altijd het gevoel dat je het beter had kunnen doen of dat je het niet goed genoeg hebt gedaan.

3 Je houdt er niet van om om hulp te vragen, zelfs niet als je het nodig hebt. Want het geeft je het gevoel dat je te zwak bent of niet capabel bent om het zelf op te lossen. Wanneer je dan een keer om hulp vraagt dan voel jij je daar enorm schuldig over. Je wilt alles alleen doen en je wilt niemand tot last zijn.

4 Je voelt je slecht als je vrienden zich niet vermaken. Je voelt je verantwoordelijk voor hun geluk. Je vindt dat het jou probleem is wanneer ze niet voldoende plezier hebben en jij probeert dit daarom op te lossen.

-> 14 signalen dat je te hard voor jezelf bent

5 Je kunt niet stoppen met nadenken over een puntje van kritiek wat je hebt gekregen. Je bent al zo kritisch op jezelf, dus wanneer iemand jouw minpunten bevestigt dan onthoud je dit voor maanden.

6 Je gelooft het niet als mensen je een compliment geven. Als iemand je een compliment geeft dan denk je dat ze gewoon aardig willen zijn en dat ze niet menen wat ze zeggen. En uiteraard geef jij jezelf al helemaal geen complimenten.

7 Je vindt het vreselijk om je kwetsbaar op te stellen. Je wilt niet dat mensen weten dat je misschien niet zo sterk bent als je lijkt. Je staat bekent als een sterk persoon en je wilt niet dat dit verandert. Je vindt het zelfs moeilijk om je kwetsbaar op te stellen bij je beste vrienden en familie.

-> Geef jezelf toestemming om op adem te komen

8 Je denkt dat mensen je nooit zullen vergeven. Als je een klein foutje maakt of als je iemand beledigt dan geloof jij dat deze persoon je dit nooit vergeeft en zich dit altijd blijft herinneren. Je verwacht dat mensen hard voor je zijn, zoals je ook hard bent voor jezelf.

9 Je verontschuldigt je vaak. Voor dingen die je hebt gedaan en voor dingen die je niet hebt gedaan. Je verontschuldigt je voor het verkeer, een storm en andere dingen waar je absoluut geen controle over hebt. Sorry zeggen voelt heel natuurlijk.

10 Je vindt het lastig om liefde te ontvangen. Je denkt dat je nog aan zoveel dingen aan jezelf moet werken dat het onmogelijk is dat iemand nu van je zou houden. Zelfs wanneer iemand van je houdt denk je dat dit tijdelijk, niet echt of niet oprecht is. Je verwacht dat mensen weggaan als je echt leren kennen. Hierdoor ben je op je hoede en vind je het lastig om mensen toe te laten.

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?

-> Stop met jezelf altijd maar verder te pushen

thoughtcatalog.com