Geluk

Wees de persoon die wel geeft en die gewoon lief is

Wees de persoon die wel geeft en die gewoon lief is

Iemand moet altijd een beetje meer geven dan de ander. Als één persoon niet een klein beetje meer geeft dan de ander dan zou niemand ooit mee uit gevraagd worden. Iemand moet altijd een kleine beetje meer moeite doen.

Maar soms is het lastig om de persoon te zijn die wel geeft. Soms geeft het ons een ongemakkelijk en oncomfortabel gevoel. Maar het laatste wat deze wereld nodig heeft is nog een onverschillig persoon! Soms doe je je best om minder te geven. Je doet je best om iemand te zijn die je niet bent, en dat is onzin! 

Minder om anderen geven en onverschilliger zijn, geeft ons misschien een veilig en cool gevoel. Maar niet meer dan dit. Wees daarom gewoon de persoon die je bent. Die lief is, die om anderen geeft. Wees die persoon die enorm van iemand houdt en die harder zijn best doet. Wees de persoon die zijn mails en berichten beantwoord, die doet wat hij heeft afgesproken en die eerlijk en oprecht naar anderen is. Wees de persoon die jij zelf om je heen zou willen hebben, wees de persoon waar jezelf een relatie mee zou willen hebben.

Want zoals gezegd: het laatste wat deze wereld nodig heeft is weer iemand die onverschillig is. Als jij wel liefde te geven hebt, geef het! We hoeven niet allemaal hard en makkelijk te zijn. Als jij de balans kunt vinden tussen jouw zorgende karakter en de zorg voor jezelf dan mag trots zijn op je lieve kant. Want liefde geven en zorgen voor anderen geeft veel meer voldoening dan onverschillig zijn. 

En het is wat we nodig hebben in deze wereld – meer mensen die wel om anderen geven. Meer mensen die het wel wat boeit. Meer mensen die niet bang zijn om lief te zijn voor anderen. Meer mensen die doen wat ze denken wat goed is, zonder dat ze bang zijn om gek of raar over te komen. Meer mensen die niet bang zijn om teleurgesteld te raken.

We hebben mensen nodig die lief zijn, die zorgen voor anderen. Meer mensen zoals jij. 

Volg jij Herhealth.nl al op Instagram?