Geluk

5 Signalen dat jij jezelf nog niet genoeg respecteert

Waarom jij echt de tijd zou moeten nemen om te ontspannen

Het is zo belangrijk om jezelf te accepteren voor wie je bent, het maakt je leven zo veel makkelijker als jij een gelukkig persoon bent die voor zichzelf zorgt. Onderstaand vind je 5 signalen, die je misschien wel of niet herkent, die je vertellen dat het tijd is dat je meer liefde voor jezelf gaat voelen:

1 Je voelt je regelmatig jaloers op het geluk, succes en de relaties van andere mensen
Wanneer je gelukkig met jezelf bent en jezelf respecteert dan kun je ook gelukkig zijn wanneer andere mensen successen behalen. Je voelt je eerder geïnspireerd door hun geluk en succes dan jaloers.

Wanneer jij jezelf nog bekritiseert kan het moeilijker zijn om onbevangen blij voor een ander te zijn. Je kunt zelfs een hekel krijgen aan die persoon die het in jouw ogen zo goed doet. Terwijl je op dat moment vaak geen hekel aan die persoon hebt maar aan jezelf.

2 Je vertelt veel kleine leugentjes
Als je merkt dat je vaak kleine leugentjes vertelt en achteraf denkt: waarom zeg ik dit nou? Dan komt dit vaak door de relatie die je met jezelf hebt. Mensen die veel leugentjes produceren zoeken vaak goedkeuring en acceptatie van anderen. Wanneer jij jezelf respecteert en van jezelf houdt heb je deze goedkeuring van anderen niet meer nodig want de acceptatie zit in jezelf en deze is altijd toegankelijk. Deze gewoonte is makkelijk te doorbreken, probeert er op te focussen en wees eerlijk, vooral naar jezelf.

3 Je vindt het moeilijk om sport en gezond eten vol te houden of te breken met slechte gewoontes
Wanneer je van iemand houdt dan wil je die persoon geen pijn doen. Je zal nooit sigaretten of patat aan je baby geven en je laat je hond elke dag uit. Je zorgt voor ze.

Wanneer je een liefdevolle relatie met jezelf hebt zul je jezelf ook liefdevolle en goede gewoontes aanleren. Je zal voor jezelf en je lichaam zorgen. Dus zorgt voor voldoende beweging, gezond eten en slechte gewoontes heb je over boord gegooid omdat je dit jezelf niet aan wilt doen.

4 Je voelt je alleen blij wanneer alles gaat zoals jij het in je hoofd hebt
Dit lijkt heel normaal. Want waarom zouden we blij zijn als dingen niet fantastisch gaan? Maar toch kun je lachen om dingen die fout gaan, ze van je af schudden en het opnieuw proberen. Wanneer dingen zwaar zijn kun jij jezelf geruststellen en weet dat alles uiteindelijk weer op zijn pootjes terecht komt.

5 Je vindt het stom van jezelf dat je één van de bovenstaande signalen herkent
Wanneer je het stom van jezelf vindt dat je nog niet genoeg zelf-liefde hebt dan is dit een signaal dat je heel streng voor jezelf bent. Wanneer je jezelf nog niet helemaal accepteert kun je vaak enorm hoge standaarden voor jezelf hebben. Wanneer je er dan achterkomt dat je niet aan deze hoge standaard kunt voldoen dan ben je weer teleurgesteld in jezelf. Geef jezelf een break! Ook zonder deze hoge standaarden en verwachtingen is belangrijk om van jezelf te houden! Je bent goed genoeg!

MindBodyGreen